U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Toon van verwijten Italië irriteert Kok
Premier Kok heeft gisteren na afloop van de ministerraad scherp afstand genomen van de uitspraken van de Italiaanse staatssecretaris Enrico Micheli over de relatie met Nederland. "Met alle respect, ik heb het gevoel dat de staatssecretaris de kluts een beetje kwijt is geweest", zei Kok.

Recht euthanasie jongere geschrapt
Jongeren tussen de 12 en 16 jaar krijgen toch geen recht op euthanasie als de ouders daar tegen zijn. Het kabinet heeft gisteren besloten die mogelijkheid te schrappen in het wetsontwerp dat euthanasie en hulp bij zelfdoding regelt.

Opruimer van asbest in Kosovo had verbod in België
Het Belgische laboratorium dat wordt verdacht van het oplichten van Defensie bij het ruimen van asbest op een Nederlande legerbasis in Kosovo is eerder in eigen land op non-actief gesteld wegens knoeien met onderzoeksresultaten.

Kabinet bezorgd over 'hoog spel' van Oostenrijk
De "provocaties" van de extreem-rechtse FPÖ-politicus Haider baren het kabinet zorgen. De Europese top in Nice, eind dit jaar, is niet gebaat bij dit "onder zichtbare leiding van Haider gespeelde hoog spel" van Oostenrijk. Dat zei premier Kok gisteren na de ministerraad over het plan van Oostenrijk een referendum te houden over de maatregelen die de Europese Unie tegen het land heeft genomen.

Montenegro: besluit onwettig
Het Montenegrijnse parlement heeft gisteravond een resolutie van de regering aangenomen waarin de grondwetswijziging van Joegoslavië, die Slobodan Milosevic de kans geeft nog twee termijnen te regeren, wordt afgewezen als "onwettig en onacceptabel".

China kwaad op Wereldbank
De Wereldbank zal China toch geen geld lenen om 60.000 boeren te verhuizen naar land dat volgens Tibetanen heilig is. China weigerde nieuwe voorwaarden en is boos over "politieke tegenstand".

Ruzie over etiket op gen-voedsel
Tussen de supermarktketens en de voedingsconcerns bestaat onenigheid over de manier waarop zij de consument willen informeren over genetisch gemodificeerde ingrediënten in producten als koekjes en sauzen.

Sampras-Rafter op Wimbledon
De Amerikaan Pete Sampras en de Australiër Patrick Rafter hebben gisteren de finale bereikt van het tennistoernooi op Wimbledon. Rafter versloeg Andre Agassi, Sampras won van Vladimir Voltsjkov.

Kil
Vanmiddag bewolkt en regenachtig, tussen 15 en 16 graden. Matige westenwind. Zondag meer regen en een matige tot krachtige zuidwestenwind. Kil met maxima rond 16 graden. Maandag t/m woensdag: Iets minder koel en van tijd tot tijd buien. Maxima circa 17 graden.


NRC Webpagina's
8 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad