U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Veiling licenties telecom: loterij met nietjes
Kandidaten voor de veiling van licenties voor snelle mobiele telecommunicatie checkten vanmorgen in bij het Kurhaus. Een lage veilingopbrengst heeft voor minister Zalm niet louter nadelen.

Uiteenlopende versies incident in De Kuip
De gehandicapte Italiaanse voetbalsupporters voelen zich behandeld als 'hooligans'. Excuses zijn wel het minste.

Kuip werd 'verrast' door gehandicapten
In Rotterdam overheerst het gevoel 'stank voor dank'. Bovendien overtraden de Italiaanse journalisten de regels.

Armstrong heeft zijn eigen woordvoerder
Lance Armstrong is de eerste wielrenner met een eigen woordvoerder. De Belgische radiopresentator Luc Verschueren moet de betrekkingen tussen de Amerikaan en vooral de Franse pers verbeteren.

VNU neemt Ilse Media Groep over
Uitgever VNU neemt voor een onbekend bedrag de Ilse Media Groep over. De groep is eigenaar van de best bezochte website van Nederland, de zoekmachine www.ilse.nl.

VNU wordt met Ilse grootste internetuitgever
Uitgever VNU verwerft een meerderheidsbelang in de Ilse Media Groep en wordt daarmee de grootste elektronische uitgever in Nederland, met name op de consumentenmarkt.

Liefde voor de schotel
Televisie is bij uitstek een onderwerp waar iedereen over mee wil praten en het is dan ook geen wonder dat het de afgelopen weken in de Tweede Kamer, bij de behandeling over de zogeheten kabelnotitie van het kabinet, moties heeft geregend. Soms kun je je niet aan de indruk onttrekken dat de volksvertegenwoordigers in het onderwerp televisie, of liever gezegd in het opleggen van verplichtingen aan kabelmaatschappijen, een aardige gelegenheid zien om wat populisme te bedrijven.

Uitstel EU-aanpak KNP
De Europese Commissie heeft het besluit over juridische stappen tegen Nederland "om puur technische redenen" met een week uitgesteld, zo heeft een woordvoerder in Brussel vandaag bekendgemaakt. Oorzaak is het ontbreken van een belangrijk document. De commissie kondigde afgelopen week aan dat zij nog deze week een juridische procedure zou beginnen tegen Nederland wegens 'het gouden aandeel' dat de Nederlandse staat belangrijke zeggenschap geeft in het telecombedrijf KPN en afgesplitste postdochter TNT Post Groep.

'Telekom koopt C&W'
Deutsche Telekom staat op het punt de Britse branchegenoot Cable & Wireless (C&W) over te nemen. Dat meldt het Duitse weekblad Focus Money op basis van bronnen bij Deutsche Telekom. C&W heeft een beurswaarde van omgerekend ruim 110 miljard gulden. Deutsche Telekom zou de aankoop deels willen betalen met eigen aandelen. Verder kan het concern putten uit de opbrengst van een vorige week uitgegeven obligatielening van 14,5 miljard dollar (33,4 miljoen gulden).

RTL Group naar beurs
RTL Group, het mediaconcern dat is ontstaan door de fusie van het Luxemburgse CLT-Ufa en het Britse Pearson Television, krijgt op 26 juli een notering op de Londense effectenbeurs. Daar zal 11 procent van de aandelen worden verhandeld. Het Duitse Bertelsmann heeft 37 procent, de Belgische Groupe Bruxelles Lambert 30 procent en Pearson 22 procent. RTL is grootaandeelhouder van Holland Media Groep, met de tv-zenders RTL4 en RTL5.

C&W stapt in Gorilla
Cable & Wireless neemt voor 20 miljoen dollar een belang in GorillaPark, de Nederlandse investeerder in en begeleider van internetbedrijven. Dat is vanmorgen bekendgemaakt. Naast C&W participeren in Gorilla ook de banken ABN Amro, Deutsche Bank, Goldman Sachs en de investeringsmaatschappijen Atlas en Crescendo.

Omroepen voeren kwaliteitsbeloning in
De vakbonden en de werkgevers uit de publieke omroep zijn tot een nieuw CAO-akkoord gekomen waarin een vorm van kwaliteitsbeloning is ingevoerd. De overeenkomst loopt van 1 april 2000 tot 1 juli 2001. De 6.000 medewerkers bij de regionale en landelijke omroepen krijgen niet langer een vastgestelde loonsverhoging. Een slecht functionerende werknemer krijgt slechts 1 procent per periodiek erbij, terwijl een goed functionerend personeelslid een loonsverhoging tot 4 procent kan krijgen.

Internetklant Casema krijgt 50 gulden
De 54.000 kabelinternetters van Casema ontvangen 50 gulden terug omdat de snelheid van de kabel geringer is dan beloofd. Bovendien krijgen ze een korting van een kwart op de abonnementskosten van 60 gulden per maand tot de problemen voorbij zijn. Dat is de uitkomst van onderhandelingen gisteren tussen de Consumentenbond en Casema. (ANP)

Deutsche Telekom koopt Slowaaks bedrijf
Deutsche Telekom heeft een belang van 51 procent verworven in het Slowaakse staatstelecombedrijf Slovenske Telekomunikacie. Daarmee is een bedrag gemoeid van 1 miljard euro (2,2 miljard gulden). Dat heeft de Slowaakse minister Jozef Macejko van Transport, Post en Telecommunicatie gisteren bekendgemaakt. Deutsche Telekom was nog de enige bieder. Eind vorige week werd duidelijk dat KPN zich had teruggetrokken. (AFP)


Speelgoedmaker Matell brengt op zijn 'meidensite' world of barbie een kleurige verzameling plaatjes van barbiepoppen. Barbiepoppen met een andere huidskleur dan de 'standaard' blanke barbie zijn er al wat langer, maar op de website is nu ook een volledig zelf samengestelde barbiepop te bestellen. Bezoekers kunnen hun voorkeur op het gebied van huids- en haarkleur, lippen (dik of dun), haarstijl en kleur ogen opgeven.
(www.barbie.com)

NRC Webpagina's
5 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad