U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Wenen dreigt EU met referendum
De Oostenrijkse regering wil dit najaar een referendum houden over de diplomatieke sancties van de veertien overige EU-lidstaten. De Europese Unie beschouwt het dreigen met een referendum als een grote provocatie.

Nijpend tekort conducteurs NS
Het nijpend tekort aan conducteurs bij de Nederlandse Spoorwegen brengt de dienstregeling in gevaar. In een brief aan de ondernemingsraad onderschrijft de NS-directie de noodzaak 'vergaande structurele maatregelen' te nemen in verband met het hoge ziekteverzuim onder conducteurs.

Tramtunnel Den Haag opnieuw lek
Bij de bouw van de tramtunnel in de Haagse binnenstad is de afgelopen nacht opnieuw een groot lek ontstaan. Het ondergrondse station Spui is daardoor geheel ondergelopen. Uit voorzorg, zoals een woordvoerder van de gemeente aangeeft, is een deel van de binnenstad afgesloten voor verkeer en wordt een groot aantal tram- en buslijnen omgeleid. Al snel ontstonden hierdoor forse opstoppingen.

Bomaanslagen op Indonesische aanklager
Een speciale anti-explosieveneenheid van de Indonesische politie heeft vanochtend twee bommen onschadelijk gemaakt in het kantoor van de hoogste aanklager, Marzuki Darusman. Gisteren explodeerde een bom in de kelder van het gebouw.

Betonrot in twee keer zoveel huizen
In ruim 110.000 nieuwbouwwoningen in 400 Nederlandse gemeenten zijn de vloeren aangetast door betonrot. De totale schade ligt tussen de 500 en 850 miljoen gulden.

Kamer steunt zondagsrust
Het wetsvoorstel van PvdA en ChristenUnie om werknemers het recht te geven te weigeren om op zondag te werken, krijgt steun van een meerderheid van de Tweede Kamer.

Avondklok in Ivoorkust
De militaire leider van Ivoorkust, generaal Robert Gueï, heeft gisteren een avondklok ingesteld nadat muitende soldaten met geweersalvo's voor grote onrust zorgden.

VNU neemt Ilse Media Groep over
Uitgever VNU neemt voor een onbekend bedrag de Ilse Media Groep over, eigenaar van de best bezochte website van Nederland, de zoekmachine www.ilse.nl.

Grote olievondst
In het noorden van de Kaspische Zee is een enorme olievondst gedaan. Het Kashagan olieveld blijkt 50 miljard vaten olie te bevatten, voldoende om in de totale wereldbehoefte voor twee jaar te voorzien.

Wisselvallig
Weersverwachting voor donderdag: Af en toe zon en vooral in het noorden droog. In het zuiden nog enkele regenbuien. Middagtemperatuur rond 19 graden. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: Wisselvallig en koel. Maxima omstreeks 18 graden.


NRC Webpagina's
5 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad