U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

WorldCom-Sprint bereid delen af te stoten voor fusie
Het Amerikaanse telecombedrijf MCI WorldCom is bereid belangrijke onderdelen van Sprint - de Amerikaanse branchegenoot waarmee het wil fuseren - af te stoten om tegemoet te komen aan bezwaren van Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten.

AVRO begint discussiesite
Terwijl de regionale omroepen en de NOS een landelijke nieuwszender willen beginnen onder de naam 'Nederland 4' begint de AVRO vandaag al een website onder die naam op internet. Nederland4.nl wordt, als het aan de AVRO ligt, hét discussiekanaal van Nederland. Radio- en televisieprogramma's van de AVRO gaan de website onder de aandacht brengen.

Verliesposten
De hotelier in het centrum van Athene geeft zijn gasten die een taxi willen naar het vliegveld, altijd het bedrag op dat maximaal door de chauffeur gevraagd mag worden: 5.000 drachmes. Nog niet zo lang geleden was het usance dat er erg creatief werd omgegaan met ritprijzen. Toeristen waren (sommigen zijn dat nog steeds) immer een dankbare prooi. Maar vergeleken bij wat zich in de Amsterdamse taxiwereld afspeelt, is het peanuts.

Telekom breidt uit
Deutsche Telekom wil voor 4 miljard mark (4,5 miljard gulden) een wereldomspannend glasvezelnet aanleggen. Het net, met een lengte van 150.000 kilometer, moet de economische centra in de wereld aan elkaar knopen. Vorig jaar al werden Amsterdam, Londen, Parijs en Brussel met elkaar verbonden. Het Duitse telecomconcern wil in veertig landen negentig steunpunten bouwen.

Belgen krijgen 'pratende' webdiensten
De Vlaamse softwaremaker Lernout & Hauspie (L&H) gaat samen met het financieel concern KBC in België een spraakgestuurd apparaat introduceren dat is gekoppeld aan internetdiensten. De twee bedrijven verenigen hiertoe hun krachten in een joint venture. KBC investeert 100 miljoen dollar (circa 230 miljoen gulden) in de onderneming; L&H brengt de technologie in. De kosten van het hele project bedragen circa 850 miljoen dollar. De bedoeling is dat drie miljoen Belgische huishoudens worden voorzien van een handzaam apparaat, inclusief een scherm, en internetdiensten zoals e-mail, elektronische handel, weerberichten, nieuws en thuisbankieren. (ANP)

France Telecom verwacht omzetgroei
France Telecom verwacht dat de omzetgroei in het tweede kwartaal uit zal komen op "grofweg dezelfde grootte" als die in het eerste kwartaal, toen de omzet toenam met 17 procent tot 7,36 miljard euro (16,2 miljard gulden). Dat heeft bestuursvoorzitter Michel Bon gisteren gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering. De omzet zou 7,9 miljard euro kunnen bereiken, tegen 6,7 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf blijft bij zijn doelstelling om over heel 2000 een omzet van tenminste 10 procent te realiseren. (Bloomberg)

Teletubbies spekken kas BBC
De Britse omroep BBC heeft vorig jaar de omzet zien stijgen met 15 procent tot 514 miljoen pond sterling (1,8 miljard gulden). De winst uit bedrijfsvoering nam met 7 procent toe tot een recordhoogte van 31 miljoen pond. Dit blijkt uit het jaarverslag van BBC Worldwide, dat gisteren werd gepubliceerd. De Teletubbies waren het grootste kassucces. Het kinderprogramma bracht 32,3 miljoen pond in het laatje. (ANP)


De nieuwste beelden van Mars, gemaakt door de ruimtesonde Mars Global Surveyor, laten zien dat er op Mars waarschijnlijk vloeibaar water voorkomt. Als deze opzienbarende vondst bevestigd wordt, dan betekent dat een doorbraak in het onderzoek naar leven op Mars. Op de site van de NASA zijn diverse beelden te vinden. De site is tevens één van de grootste online archieven over de planeet.
(http://mars.jpl.nasa.gov/mgs)

NRC Webpagina's
22 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad