U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Vera Keur stapt op als VARA-directeur
Vera Keur treedt af als mediadirecteur van de VARA. Zij blijft wel aan als voorzitter bij de omroep en houdt in die hoedanigheid de leiding van het bedrijf en de vereniging in handen.

Virus voor 'mobieltjes' onderschept
In Spanje is een nieuw virus onderschept dat inbreekt bij mobiele telefoons die tekst kunnen ontvangen en versturen. Russische en Finse experts in computerbeveiliging hebben het virus naar eigen zeggen tijdig ontdekt, zodat verspreiding naar andere landen is voorkomen.

Verwoestend humoristisch
Zou radiojournalist Aleksej Venediktov aan William Jefferson Clinton een vraag over Monica Lewinsky doorspelen? Dat was de grote vraag toen de Amerikaanse president zondag live te gast was in een programma van het Russische radio-nieuwsstation Echo Moskvi, dat ook te zien was via het televisiestation NTV. De vraag over Lewinsky bleef uit, maar wel was er een vage vraag wat Clinton het allerbelangrijkste vond in het leven. "Mijn gezin", antwoordde de wereldleider vervolgens, maar de ironische glimlach die hij daarbij ten beste gaf, deed het ergste vermoeden.

'Big Brother is niet gestolen'
Endemol heeft de formule van Big Brother niet gestolen van het Britse televisiebedrijf Castaway. De rechtbank in Amsterdam bepaalde dit vandaag in een bodemprocedure die Castaway tegen Endemol had aangespannen. Volgens Castaway had Endemol het idee achter de succesvolle reallife-soap had afgekeken van het programma Survive. (ANP)

Hightech-reuzen op web
Zeven technologiebedrijven zetten samen een internetmarktplaats op voor onderlinge handel en voor leveranciers en afnemers. De deelnemers zijn de Amerikaanse concerns IBM, Solectron en Seagate, het Japanse Matsushita en Hitachi/Toshiba, het Zuid-Koreaanse LG Electronics en het Canadese Nortel Networks. De joint venture, e2open.com genaamd, krijgt in 2002 een beursnotering. Ze verwachten in het eerste jaar 1 miljard dollar (2,3 miljard gulden) om te zetten.

Philip Morris stopt tijdschriftreclame
Tabaksfabrikant Philip Morris stopt met het adverteren in Amerikaanse tijdschriften die veel worden gelezen door jongeren. Het bedrijf geeft daarmee toe aan druk van de autoriteiten. In Amerikaanse bladen waarvan minstens 15 procent van het lezersbestand jonger is dan achttien jaar, staan vanaf september geen advertenties meer van Philip Morris, fabrikant van onder meer Marlboro. Hetzelfde geldt voor tijdschriften die door meer dan twee miljoen jongeren worden gelezen. De advertentiestop treft volgens de tabaksfabrikant veertig tot vijftig tijdschriften, waaronder Newsweek, Cosmopolitan, Elle, Vogue en People. Het nieuwe beleid is een uitvloeisel van de schikking die tabaksfabrikanten in 1998 hebben getroffen met de Amerikaanse overheid. Met enkele staten werd toen afgesproken 246 miljard dollar (573 miljard gulden) te betalen in ruil voor het afzien van verdere schadeclaims wegens de schadelijke gevolgen van roken. (Reuters)

Liberty Surf weg uit Nederland
De Franse internetaanbieder Liberty Surf sluit de deuren in Nederland. Het bedrijf wil zich concentreren op de markten in Frankrijk, Groot- Brittannië, Duitsland, Spanje en Italië. Dit heeft directeur Pierre Besnaiou gisteren verklaard. Ook de Deense vestigingen worden gesloten. "Het gaat om kleine activiteiten die wij hebben overgehouden aan de overname van X-Stream, een Britse aanbieder van gratis internet", verduidelijkt Besnaiou het beëindigen van de activiteiten op de Nederlandse markt. "Alleen de vestigingen in Zweden blijven bestaan. De andere afdelingen brengen gewoon niet voldoende geld in het laatje." (AFP)

Gunstige resultaten voor EM.TV
Het bedrijfsresultaat van EM.TV, de Duitse distributeur van tv- programma's, is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen met 36 procent tot 40 miljoen mark (45 miljoen gulden). De omzet nam toe van 65 tot 84,6 miljoen mark. Over heel 2000 verwacht het bedrijf een omzet van 1,6 miljard mark, mede dankzij het success van haar recente aankopen. Het gaat daarbij onder meer om het Amerikaanse Jim Henson, producent van 'The Muppets', en een belang in Formula One Holdings, dat de rechten op de befaamde motorraces in handen heeft. (Bloomberg)

'Koop aandelen World Online ontbinden'
De advocaten Spong en Hammerstein eisen dat ABN Amro de koopovereenkomst met beleggers van aandelen World Online ongedaan maakt. Doet ABN Amro dat niet, dan volgt binnen twee weken een dagvaarding. De geplaagde internetaanbieder kwam half maart onder begeleiding van de bank naar de beurs. De cliënten van het advocatenduo voelen zich gedupeerd omdat het prospectus van World Online onvolledig zou zijn geweest. Onlangs probeerde advocaat Van der Goen in een kort geding al antwoord te krijgen op een reeks vragen rondom de beursgang. Die eis werd afgewezen. (ANP)


Hoe veilig is het om al rijdend te bellen? Verboden is het niet, maar onderzoek heeft uitgewezen dat het de kans op een ongeluk verhoogt. Bellers die denken wel hun hoofd bij het verkeer te houden terwijl ze aan de telefoon zitten, kunnen via een eenvoudig spelletje hun rijvaardigheid testen op de site van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zowel bij het handsfree, als het 'hands-on' bellen, geeft V&W tips om veilig te rijden.
(www.minvenw.nl)

NRC Webpagina's
7 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad