U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Fusieoverleg KLM en British Airways
KLM en British Airways hebben vanochtend officieel bekendgemaakt dat zij in gesprek zijn over een fusie. Volgens beide luchtvaartmaatschappijen verkeren de gesprekken in "een oriënterende fase".

'Defensie onbekend met actie VS Kosovo'
De Nederlandse defensiestaf was aan het begin van de Kosovo-oorlog vorig jaar niet op de hoogte van Amerikaanse bombardementen die vielen buiten de centraal vastgestelde bombardementen.

Unilever koopt voedingsconcern voor 56 miljard
Het Nederlands-Britse Unilever gaat voor 56 miljard gulden in contanten het Amerikaanse voedingsconcern Bestfoods overnemen. Het is met afstand de grootste overname ooit van een Nederlands bedrijf. Unilever, fabrikant van onder meer Blue Band margarine en Calvé mayonaise, wordt samen met Bestfoods, eigenaar van merken als Knorr en Conimex, de grootste producent van consumentenartikelen ter wereld.

Amnesty: NAVO schond oorlogsrecht
De NAVO heeft tijdens de Kosovo-oorlog van maart tot juni vorig jaar het internationale oorlogsrecht gebroken; het bombardement op het hoofdkwartier van de Servische radio en tv was een oorlogsmisdaad. Dat zegt de organisatie voor de rechten van de mens Amnesty International in een rapport.

Aegon praat over alliantie Robeco
Robeco en verzekeraar Aegon praten over samenwerking. Daarbij neemt Aegon mogelijk een belang in de vermogensbeheerder. Robeco zal een deel van het vermogen van Aegon gaan beheren en kan gebruikmaken van het distributieapparaat van de verzekeraar.

Bomaanslag Sri Lanka: 22 doden
Een bomaanslag op een parade voor omgekomen soldaten heeft vandaag in Sri Lanka zeker 22 mensen het leven gekost. Een van de slachtoffers is minister Gooneratne van Industrie. De dader is omgekomen. Zestig mensen raakten bij de aanslag gewond.

Londen wil verbod besmette diamant
Groot-Brittannië wil een verbod op de verkoop van gesmokkelde diamanten uit Sierra Leone om de rebellen in het West-Afrikaanse land van hun belangrijkste inkomstenbron te beroven.

Akkoord CAO bij ABN Amro
ABN Amro en de vakbonden bereikten vanochtend een akkoord over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst, met een looptijd van een jaar. Deze eerste bedrijfs-CAO voor ABN Amro geldt voor 37.000 werknemers in Nederland.

Veel zon
Morgen veel zon, maar in het noordwesten aanvankelijk wolkenvelden. Droog. Tamelijk warm met 19 tot 24 graden. Matige, in Zeeland 's middags vrij krachtige zuidoostenwind. Vooruitzichten tot dinsdag: Vrijdag droog, zonnig en zomers warm. Daarna onbestendig en koeler.


NRC Webpagina's
7 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad