U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
WOENSDAG

Theater van het sentiment. Zanger Oscar Harris kijkt terug op zijn hits Twinkle stars en Soldiers prayer begin jaren zeventig. Radio 2, 20.02-23.00u.

Andersdenkenden. GroenLinks-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Paul Rosenmöller en oud-rechter en zangeres Corrie Brokken praten over de levensovertuiging in hun jeugd en de invloed daarvan op hun huidige leven. Radio 5, 21.02-21.25u.

De avonden. Na het gesproken uitzicht van cabaretier/stand-up comedian Mark Marie Huibrechts in Amsterdam en een verhaal van Arnon Grunberg uit New York een een gesprek met de schrijver Henk van Woerden. Hij schreef een biografisch nawoord bij de dichtbundel Ik herhaal je van Ingrid Jonker, dichteres uit Zuid-Afrika. Tegen elf uur Russische poëzie uit het Stalin-tijdperk, gevolgd door een gesprek met de Engelse schrijver Michael Dibdin over zijn detective Bloedregen dat zich afspeelt in Sicilië. Radio 2, 22.02- 24.00u.

Club lek. Live op het podium van Studio Amstel de meest ruwe, harde, pure en ongepolijste nederhop: Osdorp Posse. Verder een optreden van Cablejuice die vele muziekstijlen bundelt. Radio 3, 22.02-01.00u.

Is dit nog wel jazz? Onder meer optredens van 1 Step 7 Seas, Mark Helias trio en de Victor Bailey band. Radio 4, 23.02-24.00u.

HEMELVAARTSDAG

Debat op 5. Nietzsche-kenner Katja Rodenburg praat over hemelvaartsdag en de zoektocht van mensen naar nieuwe normen en waarden. Vroeger bepaalde de kerk ons stelsel van normen en waarden. Is het nu Nietzsche? Radio 5, 12.02-13. 00u.

Knetterende letteren. Onder meer aandacht voor de preek en welke soorten preken er eigenlijk zijn. Waar moet een preek aan voldoen en hoe belangrijk is de rol van de retorica. Gast is o.a. de winnaar van 'de preek van het jaar' Dick Stap. Radio 5, 14.02-16.00u.

Urubicha. Over de vriendschap tussen Erik Satie en Claude Debussy. Radio 4, 19. 00-20.02u.

Telescoop. Over beeldtelefonie en hoe mobiel internet sneller en goedkoper kan worden gemaakt. Verder wordt de aanschaf van een computer onder de loep genomen. Radio 5, 21.00-22.00u.

De avonden. Met o.a. de wijde blik van radiokunstenaar Mat Wijn, een gesprek met de Engelse publicist/muzikant David Toop over de audio- tentoonstelling Sonic Boom en zijn recente publicatie Exotica, en Peter te Nuyl over het historische geluid van Nederland. Radio 5, 22.02- 0.00u.

Sesjun. Herhaling van het concert ter ere van de 65ste verjaardag van gitarist Wim Overgaauw. Met onder andere Maarten van der Grinten, Jesse van Ruller, Rita Reys, Pim Jacobs en Tom Beek. Radio 4, 23.00-0.02u.

Mijnheer Paul, portret van een hulpverlener. Over de eigenzinnige aanpak van een leefkringhuis in Amsterdam-Noord. Documentairemaker Hans van Raaij maakte een portret van hulpverlener Paul Scheerder. Vrijdag, Radio 5, 13.05-13.50u.

NRC Webpagina's
31 MEI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)