U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Srebrenica was niet te beschermen
Toenmalig minister J. Voorhoeve van Defensie wist al een jaar vóór de val van de moslimenclave Srebrenica in 1995 dat bescherming van het gebied door Dutchbat "onuitvoerbaar" was.

Baan in Britse handen
Het Britse elektronicabedrijf Invensys heeft vanochtend een bod uitgebracht op het noodlijdende softwarebedrijf Baan. Het bestuur van Baan steunt het bod. Vakbonden reageren opgelucht.

Akkoord stopt taxiconflict in Amsterdam
Het maanden slepende conflict tussen Amsterdamse taxicentrales is ten einde. Vandaag hebben de drie belangrijkste partijen in het conflict, Taxicentrale Amsterdam (TCA), concurrent TaxiDirekt en de gemeente Amsterdam, een akkoord gesloten.

Nederland baart opzien op Expo
Het Nederlandse paviljoen is een van de opvallendste gebouwen op Expo 2000, de wereldtentoonstelling in Hannover die morgen wordt geopend. Het gebouw is veertig meter hoog en daarmee het hoogste van de expositie. Het bestaat uit een stalen en betonnen constructie van zes open verdiepingen die elk een landschap voorstellen.

Medisch leerboek 'niet onpartijdig'
Medisch studenten krijgen partijdige informatie over anticonceptiepillen. Een studieboek over gynaecologie bevat standpunten van de farmaceutische industrie, stelt een aantal wetenschappers. De auteur van het hoofdstuk over anticonceptie heeft banden met pilfabrikant Organon. Organon heeft het boek onlangs gratis aangeboden aan alle gynaecologen en gynaecologen-in-opleiding.

Wegenbelasting wordt in 2001 nauwelijks lager
De wegenbelasting wordt volgend jaar met slechts een miniem bedrag verlaagd. Minister Zalm (Financiën) wilde gisteravond in de Tweede Kamer alleen toezeggen dat "een relatief kleine bijstelling mogelijk is".

Helikopters voor marine Europees
Een meerderheid van de Tweede Kamer stemt in met de aanschaf van de NH90 als opvolger van de Lynx-helikopter van de marine. Dat bleek gisteren tijdens overleg van de vaste Kamercommissie van Defensie.

VS en EU laken verkiezingen Peru
In ongewoon scherpe bewoordingen hebben de Verenigde Staten de herverkiezing van de Peruaanse president Alberto Fujimori veroordeeld. Europa is "ernstig bezorgd" over de situatie in Peru.

Vakcentrale komt met 4 pct-looneis
De vakcentrale FNV zal net als dit jaar in 2001 tijdens CAO- onderhandelingen looneisen stellen van vier procent. Daarnaast wil de FNV onderhandelen over bonussen en optieplannen voor werknemers.

'IHC-topman miste vertrouwen'
Een onderlinge vertrouwenscrisis onder de leden van de raad van bestuur heeft vorige week geleid tot het vertrek van ir. C.A. de Ruyter als topman bij IHC Caland. Dat hebben betrokkenen rond het bedrijf bevestigd.

KvK staakt illegale activiteit
De Kamer van Koophandel Zuid-Limburg maakt zo spoedig mogelijk een einde aan al haar ontoelaatbare vastgoedactiviteiten. Zo zal de Kamer zich terugtrekken uit de miljoenenplannen voor de bouw van kantoren rond stadion De Geusselt in Maastricht.

Sara Lee slankt af
Het Amerikaanse concern Sara Lee, in Nederland bekend van Sanex doucheschuim en Douwe Egberts koffie, gaat reorganiseren. Het bedrijf stoot twee van zijn vijf divisies af om zich te kunnen concentreren op de kernactiviteiten.

Later zon
Vannacht wolkenvelden en in het noordwesten en noorden kans op regen. Morgen opklarend. Maximumtemperatuur 21 graden en een matige, aan zee krachtige zuidwestelijke wind. Vooruitzichten tot maandag: Warm en vrij zonnig, maar later wisselvallig weer en koeler.


NRC Webpagina's
31 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)