U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Baan in Britse handen
Het Britse elektronicabedrijf Invensys heeft vanochtend een bod uitgebracht op het noodlijdende softwarebedrijf Baan. Het bestuur van Baan steunt het bod. Vakbonden reageren opgelucht.

Met lokale toverkracht
Eerst dacht ik nog dat het een grapje was - de wat gezette man zat met een hoedje van veren voor de camera. En over de schouder van zijn kostuum hing een plechtige sjerp. Maar Luc Sala, de bedrijver van het Amsterdamse kabelkanaal Kleurnet, bedoelt helaas altijd alles ernstig. Lessen in toveren, heette het programma.

Franse media kwaad om wet
De Franse Senaat heeft gisteren een omstreden wet ter bescherming van de rechtspositie van verdachten goedgekeurd. Eerder deed de Assemblée hetzelfde. De wet, die de rechten van verdachten en slachtoffers van misdrijven moet verbeteren en deel uitmaakt van de hervorming van het justitiële apparaat, is omstreden wegens de passage waarin de verspreiding van foto's van een persoon (zonder diens goedkeuring) strafbaar wordt gesteld. De boete kan oplopen tot 30.000 gulden. De hele Franse pers heeft de afgelopen anderhalf jaar tegen het wetsontwerp geageerd. Volgens de conservatieve krant Le Figaro worden de media gedwongen "een samenleving te beschrijven zonder conflict, zonder spanning en zonder leven".

Straf France Telecom
France Telecom mag van de handelsrechtbank in Parijs van half juni tot eind september geen wap-telefoons verkopen, zaktelefoons waarop internetgebruik mogelijk is. De maatregel volgt op een klacht dat het telecomconcern zijn eigen klanten via zijn internetportaal vasthoudt. Ook kreeg het bedrijf een boete van omgerekend 650.000 gulden omdat het heeft nagelaten een gedetailleerd overzicht van zijn telefoontarieven te geven.

KPN wil KPN Orange helemaal inlijven
Telecombedrijf KPN wil het Belgische KPN Orange geheel inlijven. Het Nederlandse concern heeft het eerste recht van koop. "Het ligt in de reden dat wij daarvan gebruik maken, met inachtneming van de prijs", zei een woordvoerder gisteren. KPN Orange, de nummer drie in België, is een joint venture van KPN en Orange. Nu France Telecom het Britse mobiele-telecombedrijf Orange van Vodafone AirTouch koopt, komt KPN Orange vrij op grond van Europese mededingingsregels. (ANP)

Chello praat met Telewest
Internetaanbieder Chello heeft gisteren zijn beursgang een week uitgesteld omdat het in gesprek is met het Britse kabelbedrijf Telewest. Dat meldt de Financial Times vanochtend. De onderhandelingen gaan volgens de Britse zakenkrant over een samenwerking die Chello in staat zou stellen om snel internet te leveren in Groot-Brittannië. Telewest neemt mogelijk een belang in Chello. (Redactie Economie)


Vandaag start 3voor12, de vernieuwde popsite van de VPRO. Deze site, gemaakt 'voor en door fans en freaks', belooft toegang tot het grootste online live-archief van Europa: 75 concerten uit de VPRO- archieven zijn te bekijken en beluisteren. Vrolijke pop, heftige gitaarherrie, warme dansbeats en stekelige liedjes: 3voor12 voorziet in de behoeften van een breed scala aan alternatieve muziekliefhebbers. Naast concertregistraties zijn er festivalaankondigingen, foto-reportages en door dj Lady Aida gemixte danssets met de meest recente vloervullers uit het clubcircuit. Bovendien kan de surfer een privé-Jukebox met favoriete muziek samenstellen. De site is voorzien van een nieuwe voorpagina, 'Zapcentral', waarop nieuwe toevoegingen meteen zichtbaar zijn. Ter ere van de lancering van 3voor12 vindt een speciale uitzending plaats met muziek van nederhop-band Osdorp Posse.
(www.3voor12.vpro.nl)

NRC Webpagina's
31 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)