U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Organisatie ABN Amro op de schop
ABN Amro kondigt vanmiddag tijdens een bijeenkomst van het topmanagement een grote reorganisatie aan. De net benoemde bestuursvoorzitter, R. Groenink, wil de structuur van de grootste bank van Nederland vereenvoudigen en een einde maken aan enkele laagrenderende activiteiten.

Fraude jonge asielzoekers
Ongeveer de helft van de alleenstaande minderjarige asielzoekers blijkt over zijn leeftijd te hebben gelogen als bij twijfel botonderzoek wordt gedaan. Dat heeft staatssecretaris Cohen (Justitie) vandaag in de Tweede Kamer bekendgemaakt in een overleg over zijn Beleidsnota Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers.

Reageerbuisbaby's vaker te licht en vroeg geboren
Een reageerbuisbevruchting verhoogt de kans op een te vroeg geboren of een te lichte baby. De kans hierop is vijfmaal zo hoog als bij een natuurlijke bevruchting. Dat ligt niet alleen aan het hoge percentage meerlingzwangerschappen, maar ook aan de in vitro fertilisatie (IVF) zelf.

Ethiopische bom op Asmara vlak voor vredesoverlg
Vier Ethiopische gevechtsvliegtuigen hebben vanmorgen de belangrijkste luchtmachtbasis gebombardeerd in de Eritrese hoofdstad Asmara. Dat gebeurde vlak voordat in Algiers verkennende vredesbesprekingen zouden beginnen tussen de twee landen.

Soeharto onder huisarrest gesteld
De Indonesische regering heeft de voormalige president Soeharto vandaag onder huisarrest geplaatst. Het openbaar ministerie zal in augustus komen met een officiële aanklacht.

President Israel weg om schandaal
Onder druk van schandalen hebben gisteren de Israelische president, Ezer Weizman, en minister van Transport Yitzhak Mordechai hun aftreden aangekondigd.

Eind gijzelingen in Sierra Leone
De gijzelingscrisis in Sierra Leone is voorbij. Afgelopen weekend kwamen de laatste van de 500 VN-militairen vrij die sinds begin van deze maand door rebellen werden gegijzeld.

Toorop hoeft niet teruggegeven
De Nederlandse Museumvereniging vindt dat de Zeeuwse Museumstichting het schilderij Gebed voor de maaltijd (1907) van Jan Toorop niet hoeft terug te geven aan de nabestaanden van het Duits-joodse echtpaar Flersheim van wie dit kunstwerk in de oorlog door de nazi's werd geroofd.

Beursgang WOL was 'haastklus'
Uitspraken dit weekeinde van Nina Brink, voormalig voorzitter van World Online, bewijzen eens te meer dat de beursgang van de internetaanbieder in maart een "haastklus" was. Dat zegt P. de Vries, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters.


NRC Webpagina's
29 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)