U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Railbedrijf wil net van metrotreinen
De Nederlandse Spoorwegen kunnen de komende tien jaar 75 procent meer reizigers trekken dan nu als de overheid de gelden voor investeringen op een andere manier uitgeeft. Voorrang dient te worden gegeven aan een net van met grote frequentie rijdende metrotreinen.

Onderzoek naar ramp moet voor november af zijn
Het onderzoek van de commissie-Oosting naar de vuurwerkramp in Enschede moet voor 1 november af zijn. Althans, dit staat in de opdracht. Oosting zelf hield bij de installatie gisteravond een slag om de arm. "We willen snel klaar zijn, maar we doen geen concessies aan de zorgvuldigheid. Ik kan niet garanderen dat we dan klaar zijn met ons werk." Eventueel zijn volgens Oosting tussenrapportages mogelijk.

Nieuw Front loopt nog verder uit in Suriname
De overwinning van het Nieuw Front, de combinatie van traditionele partijen, bij de parlementsverkiezingen in Suriname wordt waarschijnlijk nog groter dan de eerste uitslagen te zien gaven. Na telling van bijna 90 procent van de stemmen staat het NF op 33 van de 51 zetels. De partij van president Wijdenbosch heeft één zetel moeten inleveren en komt nu op twee.

VS dreigen Peru met sancties
De VS dreigen met sancties tegen Peru, nu president Fujimori zich morgen, als enige kandidaat, voor een derde keer wil laten verkiezen. President Clinton steunt het besluit van de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten om hun handen van de Peruaanse verkiezingen af te trekken. Volgens hen heeft Fujimori niet kunnen zorgen voor "vrije en eerlijke verkiezingen".

Computervirus teistert opnieuw VS
Een nieuw zeer agressief computervirus teistert volgens de FBI de Verenigde Staten. Het verspreidt zich via e-mailsystemen die Microsoft Outlook gebruiken. Het virus manifesteert zich in e-mailberichten met als onderwerp 'Resume Janet Simons'. Eerder deze maand richtten de virussen Love Bug en Newlove wereldwijd voor miljarden schade aan.

Hockeyvrouwen verslaan Z-Afrika
Het Nederlandse vrouwenhockeyelftal is het toernooi om de Champions Trophy in Amstelveen gisteravond begonnen met een 3-2 overwinning op Zuid-Afrika.

France Telecom aast op Orange
France Telecom voert met het Britse mobiele telecombedrijf Vodafone exclusieve besprekingen over de overname van het eveneens Britse Orange. France Telecom zou de voorkeur krijgen boven andere overnamekandidaten als Sonera en KPN.

Omissie kostte Brink miljoenen
Nina Brink heeft kort voor de beursgang twee verkoopovereenkomsten van aandelen World Online ingrijpend aangepast. Dat kost haar ten minste tientallen miljoenen guldens. De overeenkomsten zijn gewijzigd, omdat Brink en ABN Amro er te laat achter kwamen dat deze niet volledig stonden vermeld in het voorlopige prospectus.

Overname werf kost staat 100 mln
De overname van de scheepswerf Koninklijke Schelde Groep uit Vlissingen door branchegenoot Damen Shipyards zal de staat 100 miljoen gulden kosten. Dat heeft minister Jorritsma (Economische Zaken) gisteren gezegd.

Perioden met regen
Vanmiddag nog enkele buien, geleidelijk afnemende wind. Morgen veel bewolking en perioden met regen. Maximumtemperatuur rond 15 graden. Matige tot vrij krachtige westelijke wind. Maandag t/m woensdag : Van tijd tot tijd enkele buien. Wel geleidelijk minder fris.


NRC Webpagina's
27 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)