U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
'Van de natuur wist ik niks'
Het radioprogramma Vroege Vogels, verplichte kost voor iedere natuurliefhebber, viert feest. Ter gelegenheid van 45 jaar natuur op de VARA-radio begint zaterdag om middernacht een marathonuitzending waarin tien uur lang het nachtelijke leven van dier en plant wordt gevolgd.


F I L M   V O O R A F :


Je moet niet overal over praten
Ooit, ergens in de jaren zestig, zei Roman Polanski dat hij het liefst een film zou maken met maar één personage. Dat was op een moment dat hij drie, inmiddels klassieke speelfilms had gemaakt: Mes in het water (Noz w wodzie), Repulsion en Cul- de-sac.


T V   V O O R A F :


Bureautypes
"Ik lees nooit boeken van mensen aan wie ik een hekel heb." Dr. Jo Daan heeft zich de afgelopen jaren dan ook beperkt tot fragmenten uit Het Bureau, de romancyclus van J.J. Voskuil waarin zij figureert als de uitgesproken onsympathieke Dé Haan.


T V   H E E R T J E :


Geheimzinnige obelisk
Mysteries zullen altijd een mysterie blijven. Dat lijkt een overbodige opmerking, maar de ophef over rampenbestrijdingsplannen toont aan dat dat niet zo is. De essentie van een ramp is onder andere dat de scenario's van de leidinggevende instanties tekort schieten. Daardoor escaleert de ramp en worden de gevolgen ook rampzaliger. Het is een ramp als alles misgaat. Dat is de ramp! Anders zouden we van adequaat bestreden incidenten spreken.


I N T E R V I E W :


Een omroep zonder zenders
Veronica verkocht onlangs zijn aandeel in de Holland Media Groep zodat het mediaconcern Compagnie Luxembourgeoise de Télédiffusion (CLT) daar nu de enige eigenaar van is. HMG zal de tv-zender Veronica en het radiostation Veronica FM onder andere namen voortzetten. Pas over ruim een jaar komt Veronica terug op radio en televisie - maar heel anders.


NRC Webpagina's
27 MEI 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)