U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Omissie kostte Brink miljoenen
Nina Brink heeft kort voor de beursgang twee verkoopovereenkomsten van aandelen World Online ingrijpend aangepast. Dat kost haar ten minste tientallen miljoenen guldens. De overeenkomsten zijn gewijzigd, omdat Brink en ABN Amro er te laat achter kwamen dat deze niet volledig stonden vermeld in het voorlopige prospectus.

Studentenprotest op virtueel kerkhof
De moord op een student heeft in Peking geleid tot onrust op de universiteit. Zo begon in 1989 ook het grote studentenprotest.

Niet kijken, een internetbedrijf
Een kwartaal. Langer hoeft de belegger niet terug te gaan om in een geheel andere wereld terecht te komen. Destijds zou de samenleving ingrijpend worden veranderd door het internet, gingen de geldende economische wetten niet meer op, was verliesgevendheid een bewijs van goed ondernemerschap en stond het aandeel op het punt de euro te vervangen als nieuw betaalmiddel.

'Van de natuur wist ik niks'
Het radioprogramma Vroege Vogels, verplichte kost voor iedere natuurliefhebber, viert feest. Ter gelegenheid van 45 jaar natuur op de VARA-radio begint zaterdag om middernacht een marathonuitzending waarin tien uur lang het nachtelijke leven van dier en plant wordt gevolgd.

Een omroep zonder zenders
Veronica verkocht onlangs zijn aandeel in de Holland Media Groep zodat het mediaconcern Compagnie Luxembourgeoise de Télédiffusion (CLT) daar nu de enige eigenaar van is. HMG zal de tv-zender Veronica en het radiostation Veronica FM onder andere namen voortzetten. Pas over ruim een jaar komt Veronica terug op radio en televisie - maar heel anders. Een gesprek met Joop van der Reijden (1927), voorzitter van een vereniging in overgang.

Verzet tegen nieuwe loterij op internet
Het College van toezicht op de kansspelen heeft ernstige kritiek op de internetloterij 'Goodlot' die de Nationale Postcodeloterij nog dit jaar wil beginnen.

Sega, Nintendo op verlies
De Japanse fabrikanten van spelcomputers Sega Enterprises en Nintendo hebben teleurstellende resultaten bekendgemaakt. Sega boekte in het eind maart afgesloten boekjaar een nettoverlies van 42,9 miljard yen (974 miljoen gulden), evenveel als het jaar ervoor. Buitenlandse verkopen zorgden wel voor een forse omzetstijging van 27 procent tot 339,1 miljard yen. Het huidige boekjaar hoopt Sega weer winst te boeken. Nintendo zag de winst dalen van 85,8 naar 56,1 miljard yen. De omzet nam af met 7 procent tot met 7 procent tot 530,6 miljard yen.


De populariteit van een ster is af te zien aan de populariteit van diens spullen, althans op internet. Bijna alle a- en b-sterren veilen tegenwoordig kaartjes, kleding en persoonlijke memorabilia via het worldwide web - al dan niet voor een goed doel - en fans reageren gretig. Zo ook bij de dit weekeind gehouden veiling van spullen van tienerster Britney Spears, waar al honderden mensen boden op de kleding die Britney bij een recent optreden droeg
(www.britneyspears.com). Meer veilingen van sterrenspullen zijn onder meer te vinden via Yahoo! (auctions.yahoo.com)

NRC Webpagina's
27 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)