U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van Aartsen negeert wens Tweede Kamer
Minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) heeft vanmorgen in het ministerscomité van de Raad van Europa geweigerd om te pleiten voor een statenklacht tegen Rusland. Hij negeert daarmee de wens van een meerderheid in de Tweede Kamer.

Kamer: NS-staf straffen
De Tweede Kamer wil maatregelen tegen leidinggevend personeel van de Nederlandse Spoorwegen (NS) als wordt bevestigd dat zij hebben geweten van subsidiemisbruik bij de aanleg van de Schipholspoortunnel.

Opmars van rebellen gestuit in Sierra Leone
Een bonte verzameling troepen die de regering van Sierra Leone steunen, heeft gisteren de opmars van de rebellenorganisatie RUF (Revolutionair Verenigd Front) naar de hoofdstad Freetown tot staan gebracht. De rebellen werden teruggedreven van Waterloo naar Newton, op 36 km afstand van Freetown. Intussen bereidt de VN-vredesmacht in Sierra Leone zich voor om een eventuele aanval op de hoofdstad af te slaan.

'Betaal zieke voor behandeling in buitenland'
Nederlandse ziekenfondspatiënten die een behandeling willen ondergaan in het buitenland, moeten deze vergoed krijgen van hun verzekeraar. Dat adviseert de Europese Commissie.

'Alitalia wilde overname KLM'
De alliantie tussen KLM en Alitalia is stukgelopen op een voorstel van Alitalia dat in feite een overnamepoging behelsde. Voor de KLM was dat onaanvaardbaar. Dat blijkt uit commentaar vanmorgen in vakbondskringen in Rome en op Schiphol.

ABN Amro geeft schade toe
ABN Amro heeft gisteren tegenover de aandeelhouders voor het eerst toegegeven dat de reputatie van de bank schade heeft geleden naar aanleiding van de beursgang van World Online. "Het vertrouwen heeft door de commotie een deuk opgelopen", aldus bestuursvoorzitter J. Kalff. "U kunt er van op aan dat wij dit soort ervaringen niemand meer aandoen".

President Mbeki hekelt landroof
President Thabo Mbeki heeft zich gisteren in het Zuid-Afrikaanse parlement duidelijk uitgesproken tegen het 'landjepik' in het buurland Zimbabwe en verzekerd dat invasies van boerderijen in Zuid-Afrika niet zullen worden getolereerd. Maar de president liet na kritiek te leveren op zijn Zimbabweaanse collega Robert Mugabe. Mbeki's voorganger, Nelson Mandela, omschreef Mugabe vorige week als een tiran.

Onweer
Vanavond en vannacht in het zuiden enkele onweersbuien. Morgen in het noorden zonnig, elders wolkenvelden en kans op zware onweersbuien. Maxima 19 tot 26 graden. Vooruitzichten tot en met dinsdag: eerst nog enkele buien en zonnige perioden. Geleidelijk iets minder warm.


NRC Webpagina's
11 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)