U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Miljoenen in VS missen kabeltelevisie
Miljoenen Amerikanen kunnen geen kabeltelevisie meer kijken als gevolg van een hooglopende ruzie tussen mediabedrijf Disney en kabelbedrijf Time Warner Cable.

Internet-provider VS niet aansprakelijk
In de Verenigde Staten is een internetprovider een postkantoor, in Engeland een uitgever. In twee gerechtelijke procedures kwamen rechters aan twee zijden van de oceaan onlangs tot die twee radicaal tegengestelde oordelen. Met grote gevolgen voor de vrijheid van meningsuiting op het internet.

Koers Newconomy fors omhoog
Herwaarderingen van vier participaties hebben het internetbedrijf Newconomy in het eerste kwartaal van dit jaar een winst bezorgd van 5,8 miljoen euro. Dat is gisteren bekendgemaakt.

Plassende voetbalfans
Huis aan huis werd begin april aan de Leidsegracht en in de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam grachtengordel een circulaire van de filmproductiemaatschappij G-Spots in de brievenbus gedeponeerd. "In het kader van het Euro 2000-voetbalfestijn heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken besloten tot een omvangrijk communicatiepakket om de organisatie van het hele gebeuren zo goed mogelijk te laten verlopen", begon de tekst. Maar wat hadden de aangeschreven bewoners daarmee te maken?

Internetmarktplaats
De Amerikaanse computerfabrikanten Compaq, Gateway en Hewlett-Packard richten gezamenlijk een internetmarktplaats op voor leveranciers van onderdelen. Ze willen zo kosten besparen. In het initiatief wordt in eerste instantie 100 miljoen dollar (241 miljoen gulden) gestoken. IBM wil niet meedoen, maar komt met acht elektronicaconcerns met een alternatief. De namen van de partners zijn nog niet bekend.

Brunel neemt softwarebedrijfje over
Detacheerder Brunel International neemt softwarebedrijf Technosoft over. Brunel heeft hierover een principeakkoord afgesloten met Bartels, het moederbedrijf van Technosoft. Brunel financiert de acquisitie uit eigen middelen. De financiële details worden niet bekendgemaakt. De omzet van Technosoft bedroeg vorig jaar met 25 werkenemers 6,5 miljoen gulden. (ANP)


In het Schotse meer Loch Ness werd vandaag in 1933 voor het eerst een monster gezien. Was het een dinosaurus, overgebleven uit de ijstijd? Verscheidene onderzoekers hebben geprobeerd het mysterie te ontrafelen, maar bewijs dat het monster van Loch Ness bestaat, of niet bestaat, is nog niet gevonden. De officiële site van 'Nessie' is niet mooi, maar bevat wel allerlei informatie over het monster en diens omgeving.
(www.lochness.co.uk)

NRC Webpagina's
2 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)