U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Miljoenen in VS missen kabeltelevisie
ROTTERDAM, 2 MEI. Miljoenen Amerikanen kunnen geen kabeltelevisie meer kijken als gevolg van een hooglopende ruzie tussen mediabedrijf Disney en kabelbedrijf Time Warner Cable. Time Warner Cable, onderdeel van mediabedrijf Time Warner, blokkeert sinds gisteren het signaal van nieuwszender ABC, waarvan Disney eigenaar is.

Claims in VS hinderen ING
ROTTERDAM, 2 MEI. De Nederlandse bankverzekeraar ING stuit bij zijn voorgenomen overname van de Amerikaanse verzekeraar ReliaStar op bezwaren van instanties in de VS, die zich bezighouden met joodse claims op Europese verzekeraars. Eerder overkwam het Nederlandse Aegon iets dergelijks, toen het Joods Wereld Congres na de overname van TransAmerica en Providian dreigde met een boycot.

Premies varkens belegd in België
ROTTERDAM, 2 MEI. Een deel van de varkensboeren die in Nederland opkooppremies van de overheid ontvangen, belegt zijn geld in varkenshouderijen in Vlaanderen. Dat signaleert de Belgische Boerenbond. De Nederlandse kooplust wordt aangewakkerd door het verschil in regelingen tussen Vlaanderen en Nederland.

'Drugsbeleid berust op foute getallen'
ROTTERDAM, 2 MEI. Het onderzoek naar coffeeshops en niet-gedoogde illegale verkooppunten van softdrugs dat ten grondslag lag aan een beleidsnotitie van minister Korthals (Justitie) is ondeugdelijk. Tot die conclusie komt de actualiteitenrubriek Nova op basis van eigen onderzoek.

Aanklacht inzake subsidiefraude
ROTTERDAM, 2 MEI. De arbeidsinspectie van het ministerie van Sociale Zaken heeft in september vorig jaar na onderzoek aangifte gedaan van fraude met Europese subsidies bij justitie in Rotterdam. Volgens een woordvoerder van het ministerie gaat het om gesjoemel met "miljoenen guldens" subsidie uit het Europees Sociaal Fonds.

Melkert: extra geld voor zorg
DEN HAAG, 2 MEI. PvdA-fractieleider Melkert eist van het kabinet dat de miljardenopbrengst uit de veiling van nieuwe frequenties voor mobiele telefonie deels wordt ingezet voor investeringen in zorg en onderwijs. Hij keert zich daarmee tegen minister Zalm, die het geld wil gebruiken voor het verlagen van de staatsschuld.

Verzet eiland VS tegen oefeningen
WASHINGTON, 2 MEI. Een tropisch strand op het Amerikaanse eilandje Vieques, bij Puerto Rico, dreigt het toneel te worden van een confrontatie tussen demonstranten en de Amerikaanse autoriteiten. Gisteren arriveerden twee oorlogsschepen met duizend mariniers voor de kust van het eiland.

Kernmachten: kernwapens weg
WASHINGTON, 2 MEI. De vijf grote kernmachten in de wereld hebben gisteren opnieuw verklaard dat ze ernaar streven om alle nucleaire wapens af te schaffen. Maar wanneer dat moet gebeuren, zeiden ze er niet bij.

Pham Van Dong overleden
HANOI, 2 MEI. De prominente Vietnamese politicus en oudgediende uit de onafhankelijkheidsstrijd Pham Van Dong is afgelopen zaterdag overleden - daags voor de 25ste verjaardag van het einde van de oorlog en de 'bevrijding' van Zuid-Vietnam.

DSM: winstgroei
ROTTERDAM, 2 MEI. Het herstel van de economie in Azië en een stijging van prijzen en marges hebben ervoor gezorgd dat de nettowinst van chemieconcern DSM in het eerste kwartaal met bijna 70 procent is gestegen ten opzichte van de eerste drie maanden van 1999.

Ontslag Hiddink
ROTTERDAM, 2 MEI. Guus Hiddink is gisteravond ontslagen als coach van het Spaanse Real Betis. De club verkeert ondanks de inspanningen van de Nederlander nog in degradatiegevaar.

Wolkenvelden
Wolkenvelden. Landinwaarts vooral 's middags ook perioden met zon en een enkele bui in het zuidoosten. Middagtemperatuur 13 graden aan zee tot 21 in het oosten. Matige noordelijke wind. Vooruitzichten tot zondag: Overgang naar droog en vrij zonnig lenteweer. Hogere temperaturen.

NRC Webpagina's
2 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)