U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Telefoonfrequenties leveren miljarden op
De veiling van frequenties voor mobiele telefoons zal de staat naar verwachting 20 miljard gulden opleveren. Dit geld moet volledig worden besteed aan de aflossing van de staatsschuld.

VPRO mag van rechter oorlogsfilm uitzenden
De VPRO mag de documentaire 'De geschiedenis van mijn huis' vanavond uitzenden. Twee familieleden van maker Hilbert Kamphuisen eisten in kort geding een verbod op de uitzending, omdat fragmenten uit de film "kwetsend" zouden zijn. President M. de Rooij van de Amsterdamse rechtbank wees die eis vanochtend af.

Kopieën muziek MP3.com illegaal
Het internet-muziekbedrijf MP3.com overtreedt de wetten op auteursrechten met zijn online muziekdatabase voor commerciële doeleinden, zo bepaalde een rechter in een federaal gerechtshof afgelopen vrijdag. De uitspraak vormt een mijlpaal in de strijd van de platenindustrie tegen de digitale distributie van muziek via internet.

KPN bevestigt besprekingen met Telefónica
KPN heeft dit weekeinde bevestigd dat het in gesprek is met Telefónica, "net zoals het in gesprek is met andere operators", aldus het telecombedrijf in een officiële reactie. Afgelopen vrijdagavond stelde KPN de beursgang van zijn mobiele poot, KPN Mobile, voor onbepaalde tijd uit nadat 'gesprekken' over een strategische alliantie in een stroomversnelling waren geraakt.

Internetbeurs
De helft van de Nederlandse bevolking en het bedrijfsleven is op internet aangesloten. De overheid doet haar best de andere helft van de ondernemers over de streep te trekken met de campagne 'Nederland gaat digitaal'. Particulieren die overwegen een internetaansluiting te nemen, kunnen tijdens het pinksterweekeinde de eerste internetconsumentenbeurs bezoeken.

Ochtendmensen
De kraak is nog enigszins in zijn stem te horen. "Verslapen", meldde Stenders vanochtend om zes uur. Met meteen de verontschuldiging erachter dat het vandaag de eerste keer was. "Ik heb moeite met het vroege opstaan", zei hij ettelijke malen in de uitzending.

MI-5 vestigt dienst voor lezen van e-mails
Ook de Britse geheime dienst gaat met de tijd mee. Het afluisteren van telefoons en het openen van brieven is al lang niet meer genoeg om de vinger aan de pols te kunnen houden. MI-5, de Britse veiligheidsdienst, bouwt momenteel een nieuw centrum, waar heel het internetverkeer kan worden gevolgd. Grote internetproviders zullen gevraagd worden een 'hard-ware'-link naar het centrum te maken. Op deze manier zal MI5 in staat zijn alle e-mails en internet-informatie te lezen. De nieuwe dienst gaat naar verwachting eind dit jaar van start, zo meldt de Britse krant The Sunday Times. Volgens een woordvoerder van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken communiceren criminelen en terroristen nu door middel van de meest geavanceerde technologieën, en moeten veiligheidsdiensten niet achterblijven. De veiligheidsdienst zal nog wel toestemming moeten vragen om e-mails op te sporen. (ANP)


Niet buigen, maar strijden. Dat is het thema van de 'internationale strijddag van de arbeidersklasse', waar de website van de Nieuwe Communistische Partij Nederland (NCPN) op de dag van de arbeid ruim aandacht aan schenkt. Zo wordt de strijddag, vandaag in Amsterdam, opgeluisterd door proletarische strijdliederen en Cubaanse salsa- muziek. Verder citaten van Lenin en oude nummers van het NCPN-ledenblad Manifest.
(www.ncpn.nl)

NRC Webpagina's
1 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)