U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Telefoonfrequenties leveren miljarden op
DEN HAAG, 1 MEI. De veiling van frequenties voor mobiele telefoons zal de staat naar verwachting 20 miljard gulden opleveren. Dit geld moet volledig worden besteed aan de aflossing van de staatsschuld. Dat zei minister Zalm (Financiën) gisteren in het tv-programma Buitenhof. Zalm verwacht dat, op basis van de ruim 80 miljard gulden die een veiling van soortgelijke frequenties in Groot-Brittannië heeft opgebracht, ook de Nederlandse overheid enkele tientallen miljarden zal binnenhalen.

Bij 1 mei-rellen Hamburg twaalf agenten gewond
HAMBURG, 1 MEI. Bij een 1 mei-demonstratie in Hamburg zijn vandaag zeker twaalf politiemannen en een onbekend aantal betogers gewond geraakt. In Duitsland en Engeland werd vanmiddag gevreesd dat later op de dag manifestaties uit de hand zouden lopen.

Koninginnedag verloopt rustig
ROTTERDAM, 1 MEI. De viering van de twintigste Koninginnedag is over het algemeen rustig verlopen. In de meeste grote steden hoefde de politie nauwelijks op te treden. Wel braken vechtpartijen uit in het Friese Kollum, waar precies een jaar geleden de 16-jarige Marianne Vaatstra werd vermoord. In Amsterdam waren 700.000 mensen op de been - ondanks de regen veel meer dan het jaar ervoor. De politie hoefde slechts een enkele keer in te grijpen. De politie in Rotterdam verrichtte 28 aanhoudingen, in Utrecht werden vijftig wildplassers bekeurd.

Grote overnames ING en Numico
ROTTERDAM, 1 MEI. Twee Nederlandse bedrijven hebben vandaag grote overnames gedaan in de Verenigde Staten. ING neemt de verzekeraar ReliaStar over voor in totaal 6,1 miljard dollar (14,8 miljard gulden). Voedingsconcern Numico neemt voor 1,8 miljard dollar (4,35 miljard gulden) het bedrijf voor voedingssupplementen Rexall Sundown over. In beide gevallen gaat het om vriendelijke overnames.

Mugabe wil land verdelen zonder compensatie
HARARE, 1 MEI. President Mugabe van Zimbabwe wil de bezetting van 'blanke' boerderijen in zijn land legaliseren en het grondgebied het komende halfjaar verdelen onder de zwarte bevolking zonder de boeren te compenseren.

Hulp gegijzelde toeristen nabij
ZAMBOANGA, 1 MEI. Franse, Duitse en Finse diplomaten zijn vanochtend naar het zuiden van de Filippijnen gereisd om kleding, voedsel en medicamenten af te leveren voor de 21 toeristen en personeelsleden die ruim een week geleden werden ontvoerd van het Maleisische toeristeneiland Sipadan.

Flat in brand na moord op mannen
DEN HAAG, 1 MEI. De Haagse politie heeft vanmorgen vier mannen vrijgelaten die vrijdagnacht waren aangehouden op verdenking van brandstichting in een Schevenings appartement. Nadat de brand die nacht rond vier uur was geblust, werden in de woning de lichamen van drie mannen aangetroffen.

Twee doden na gebruik xtc-pil
AMSTERDAM, 1 mei Twee bezoekers van een housefeest in Amsterdam zijn gisteren overleden na het slikken van xtc-pillen.

Nederland sloom in reactie op euro
ROTTERDAM, 1 MEI. De Nederlandse consument is "absoluut niet bezig" met de euro, die afgelopen vrijdag een niew dieptepunt bereikte. Dat zegt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD). Volgens het instituut ligt Nederland op het gebied van voorlichting over de euro "ver achter" op andere landen.

Forse kritiek op keuring WAO
DEN HAAG, 1 MEI De kwaliteit van WAO-keuringen laat ernstig te wensen over. Van objectieve en uniforme keuringen is geen sprake. Uitkomsten zijn vaak willekeurig.

KPN: contact met Telefónica
ROTTERDAM, 1 MEI. KPN heeft dit weekeinde bevestigd dat het in gesprek is met Telefónica, "net zoals het in gesprek is met andere operators", aldus het telecombedrijf.


NRC Webpagina's
1 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)