U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Impasse in ruzie over Startpagina
De vrijwilligers die Startpagina.nl onderhouden, overwegen een rechtszaak tegen VNU, de nieuwe eigenaar van de zeer populaire website.

Hokken in Silicon Alley
Nederlandse internetbedrijven vinden elkaar in New York, in de virtuele gemeenschap die Silicon Alley heet, the place to be voor jonge starters in e-commerce.

Wegener zoekt partner voor radio/tv
Uitgever Wegener wil zijn tv-station The Music Factory (TMF) bundelen met een internetbedrijf. Het bedrijf is op zoek naar een "strategische partner" voor de radio- en televisieactiviteiten.

Het lynch-huis
Het voornaamste verschil tussen de Duitse en de Nederlandse versie van Big Brother, is dat de Duitse kandidaten veel zelfverzekerder lijken, meer persoonlijkheden zijn.

Body Shop op internet
Cosmeticaketen Body Shop wil zich meer op de verkoop via internet richten. Het Britse bedrijf heeft daarom de Japanse internetinvesteerder Softbank in de arm genomen. In de jaren tachtig was Body Shop een gewild aandeel op de beurs, maar daar is de klad in gekomen. Versterkte aanwezigheid op internet moet dit onder meer veranderen.

Winstexplosie eBay
De winst van het Amerikaanse internetveilinghuis eBay is in het eerste kwartaal gestegen van 4,8 tot 8 miljoen dollar (18,4 miljard gulden). De omzet steeg met 100 procent tot 85,8 miljoen dollar. eBay verzorgde 53,6 miljoen veilingtransacties tegen 22,9 miljoen een jaar eerder. Het bedrijf kondigde ook een aandelensplitsing aan.


Dichter in het web, zo heet de site die leerlingen van de bovenbouw kennis moet laten maken met Nederlandstalige gedichten. Het initiatief gaat uit van Poetry International. Er worden momenteel vier gedichten behandeld, van onder anderen Gorter en Nijhoff. Er is informatie over bijvoorbeeld versbouw, reacties op het gedicht en het leven van de dichter. Geluidsfragmenten en opdrachten maken het project interactief.
(dichterinhetweb.kennisnet.nl)

NRC Webpagina's
26 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)