U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Niet-roker wint zaak tegen PTT
PTT Post moet binnen twee weken een pand in Breda volledig rookvrij maken, op straffe van een dwangsom van duizend gulden per dag. Speciale rokersruimten zijn wel toegestaan.

ABN Amro wijst kritiek om WOL af
ABN Amro wijst alle kritiek op haar rol bij de begeleiding van de beursgang van World Online van de hand. Bestuursvoorzitter J. Kalff zei vanochtend op een persconferentie dat hij "overtuigd is van de juistheid en zorgvuldigheid' van het prospectus, het document met informatie over World Online, dat voorafgaand aan de beursgang werd opgesteld.

Veel verkeerstunnels in Europa onbetrouwbaar
In twee grote tunnels in Europa is de veiligheid 'zeer slecht'. Vier andere tunnels scoren 'onvoldoende'. Dat blijkt uit een onderzoek van de Internationale Automobielfederatie (FIA) naar veiligheidsaspecten in 25 tunnels in acht Europese landen. Het onderzoek, dat zich toespitste op zaken als vluchtroutes, ventilatie, afscherming van de rijbanen en de aanwezigheid van rampenplannen, werd uitgevoerd naar aanleiding van branden in de Oostenrijkse Tauern-tunnel (in mei 1999) en de Frans- Italiaanse Mont Blanc-tunnel (in maart 1999). Bij die twee branden vielen respectievelijk 12 en 39 doden.

Raad van State: ook de bonnetjes zijn openbaar
Declaraties van ministers en de daarbij behorende bonnetjes zijn in principe openbaar. Minister De Vries (Binnenlandse Zaken) moet binnen zes weken aangeven welke bonnetjes van zijn voorganger Peper geheim moeten blijven omdat openbaarmaking diens 'privacy' zou schaden. Dit heeft de Raad van State gisteren bepaald.

Aanhoudende val euro maakt Duitsers angstig
De val van de euro brengt in Duitsland de gemoederen sterk in beweging en doet sommigen snakken naar de harde D-mark. "De euro maakt alle Duitsers armer", beweerde een Beierse CSU-politicus dezer dagen. Minister Hans Eichel van Financiën probeert de gemoederen te sussen.

Beroep op WAO dit jaar weer toegenomen
Het aantal mensen met een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid is in de eerste twee maanden van dit jaar met 5.300 gestegen. Eind februari stonden er 918.000 mensen als arbeidsongeschikt geregistreerd. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen.

Rijksmuseum wil Tiepolo kopen
Het Rijksmuseum in Amsterdam onderhandelt over de aankoop van een schilderij van de Venetiaanse schilder Giambattista Tiepolo. Met de aankoop is een bedrag van 24 miljoen gulden gemoeid.

'Tolweg moet bij file gratis zijn'
Elektronische tolheffing moet bij files zijn uitgeschakeld. Deze suggestie doet de Alkmaarse wethouder W. van der Ham, voorzitter van het Platform Stedelijke Distributie, waarin de ministeries samenwerken met andere belanghebbenden.

Interbrew dit jaar naar beurs
De Belgische bierbrouwer Interbrew, de vijfde brouwer in de wereld en een concurrent van Heineken, gaat dit jaar naar de beurs. Dit heeft topman Paul baron De Keersmaeker gisteren bekendgemaakt.

Plan voor snelweg op poten
Een consortium van vier bedrijven wil een proef houden met een verhoogde snelweg. Het plan, waarbij de snelweg A1 tussen Eemnes en Diemen als proeftraject kan dienen, kost ongeveer 500 miljoen gulden.

Kabinet-Amato vandaag beëdigd
In Italië is vanmiddag een nieuw centrum-links kabinet beëdigd onder leiding van premier Giuliano Amato. Hij wil proberen de afkalvende steun voor centrum-links te herstellen.

Onderzoek knie Van Nistelrooij
De medische staf van Manchester United heeft Ruud van Nistelrooij (23) gisteren nog niet goedgekeurd. Zijn geblesseerde rechterknie zal nader worden onderzocht, voordat de transfer van de spits van PSV kan doorgaan.

Warm
Morgen in het westen bewolkt en af en toe een bui. Landinwaarts wat zon en overwegend droog. Maxima tussen 14 graden aan zee en 20 graden in het oosten. Vrijdag t/m maandag: warm en bewolkt, in het westen kans op een bui. Koninginnedag wisselvallig, met maxima rond 18 graden.


NRC Webpagina's
26 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)