U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Blokkade dreigde voor World Online
De Amsterdamse beurs heeft vlak voor de introductie gedreigd World Online's beursgang te stoppen. De AEX wilde op het laatste moment extra informatie krijgen en ontduiking van beursregels voorkomen.

Iraanse justitie verbiedt veertien liberale kranten
De Iraanse rechterlijke macht heeft de afgelopen dagen in totaal veertien hervormingsgezinde bladen een verschijningsverbod opgelegd.

Ministerie van Verkeer gedaagd
De Vereniging van Commerciële Radiostations (VCR) daagt het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor de rechter omdat zij het niet eens is met het voornemen etherfrequenties te gaan veilen.

Nasdaq keldert door Microsoft
Het aandeel Microsoft is gisteren fors gedaald na berichten dat het Amerikaanse ministerie van Justitie het bedrijf wil opsplitsen. Opnieuw sleepte het fonds de technologiebeurs Nasdaq naar beneden.

De beursgang die door moest gaan
De analyse van de ontspoorde beursgang van internetaanbieder World Online concentreerde zich tot nu toe vooral op oprichtster en chairwoman Nina Brink. Maar waarom liep de introductie van het aandeel, begeleid door professionele partijen, zó uit de hand? Hoe de banken snel de deal wilden maken. Hoe de beurs haar tanden liet zien, maar niet doorbeet. Hoe er te laat cruciale vragen werden gesteld. Achter de schermen van een beursgang.

Rel om anti-joods dagboek
De Franse uitgeverij Fayard heeft eind vorige week La Campagne de France, deel van het dagboek Journal 1994 van de schrijver Renaud Camus uit de handel genomen. De beslissing volgt op de aankondiging van Jean-Marie Cavada, directeur van Radio France, dat hij gerechtelijke stappen zal nemen tegen schrijfsels passages in het boek die betrekking hebben op de, volgens Camus, 'joodse medewerkers' van het radio-programma Panorama van France Culture.

Vindingrijke omroepen
"Nou hebben we saus over", zei de tv-kok Cas Spijkers. "Dat komt altijd van pas. En wat doe ik? Ik gebruik de Vacu Vin. Dat werkt fantastisch." Hij goot de saus in het reservoir, en vervolgde: "Ik trek dit helemaal vacuüm. Kijk, alle lucht eruit, in de koelkast en je hebt zo een week lang de perfecte conditie van de saus." Daarna hield hij het ding triomfantelijk omhoog. Het was dus geen toeval dat er in het reclameblok na Koken met Cas, op SBS6, ook nog een min of meer gelijkluidend spotje voor de Vacu Vin werd uitgezonden - hier hadden de adverteerder en de tv-makers een hecht verbond gesloten.

Ook MCI Worldcom aast op Orange
Ook het Amerikaanse telecomconcern MCI WorldCom wil een bod uitbrengen op het Britse mobiele-belbedrijf Orange. Eerder al toonden KPN, France Télécom en het Japanse NTT DoCoMo hun belangstelling. Ook het Spaanse Telefónica overweegt een bod. Orange staat in de etalage na het samengaan van het Britse Vodafone en het Duitse Mannesmann. (Reuters)

Verlies KPNQwest loopt op
Het verlies van telecombedrijf KPNQwest is in het eerste kwartaal van dit jaar verdrievoudigd als gevolg van een verdere uitbreiding van het glasvezelnetwerk en van overnames. Dat heeft het bedrijf, een samenwerking van KPN en het Amerikaanse Qwest, vandaag bekendgemaakt. Het verlies nam toe tot 27,7 miljoen euro (61 miljoen gulden) tegenover 9,1 miljoen euro een jaar eerder. KPNQwest bouwt een glasvezelnetwerk dat 46 Europese steden onderling moet verbinden. De omzet in het eerste kwartaal verdubbelde tot 78,7 miljoen euro (173,4 miljoen gulden). "In het eerste kwartaal bleven we wat betreft omzet aan stootkracht winnen dankzij het binnenhalen van belangrijke contracten", aldus bestuursvoorzitter Jack McMaster in een verklaring. Het aandeel KPNQwest daalde vanochtend op het Damrak na bekendmaking van de cijfers. (Redactie Economie)


Op het web bevinden zich talloze filmwebsites. De Internet Movie DataBase (www.imdb.com) is verreweg de bekendste, maar er zijn ook sites voor afzonderlijke films zoals Scream 3 (www.scream3.com), fanpages voor filmsterren en online recensiemagazines. Je zou bijna vergeten dat er ook nog filmpjes speciaal voor het Internet (Ifilmpjes) worden vervaardigd en dat er zelfs sprake is van een bloeiende Ifilmcultuur.
(www.ifilm.com)

NRC Webpagina's
25 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)