U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Blokkade dreigde voor World Online
De Amsterdamse beurs heeft vlak voor de introductie gedreigd World Online's beursgang te stoppen. De AEX wilde op het laatste moment extra informatie krijgen en ontduiking van beursregels voorkomen.

Toon Hermans (83) onverwachts overleden
De cabaretier Toon Hermans is zaterdag op 83-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Nieuwegein overleden. De op 17 december 1916 in Sittard geboren Antoine Gerard Theodore Hermans kreeg grote bekendheid door zijn one-man-show, die hij in 1955 introduceerde na een periode met een eigen gezelschap.

Iraanse justitie verbiedt veertien liberale kranten
De Iraanse rechterlijke macht heeft de afgelopen dagen in totaal veertien hervormingsgezinde bladen een verschijningsverbod opgelegd.

Franse druk bij aanschaf helikopters
Bij de aanschaf van vliegtuigen, helikopters en antitankwapens voor Defensie en helikopters voor de politie staat Nederland onder politieke druk uit Frankrijk. Parijs wil dat Nederland kiest voor producten van het Franse bedrijfsleven.

Tabaksfabrikant moet getuigen over effect roken
Vertegenwoordigers van de sigarettenfabrikant Koninklijke Theodorus Niemeijer moeten voor de rechter-commissaris onder ede verklaren wat zij wisten van de schadelijke gevolgen van roken. De rechtbank in Assen heeft dat vandaag bepaald. Twee rokers willen de getuigenissen gebruiken in een proces tegen de tabaksindustrie.

Toeristen in Maleisië ontvoerd
In Maleisië zijn zondag twintig mensen, onder wie tien toeristen, ontvoerd, mogelijk door Filippijnse moslimrebellen. De groep verbleef op het kleine duikerseiland Sipadan voor de oostkust van Borneo.

Stekelenburg wil naar Amsterdam
Johan Stekelenburg, burgemeester van Tilburg, wil burgemeester van Amsterdam worden. Dat heeft hij vrijdag verklaard op de Amsterdamse tv- zender AT5.

H. Nolthenius (80) overleden
De schrijfster en muziekhistorica Helene Nolthenius (80) is zaterdag overleden. Behalve studies over muziek en cultuurgeschiedenis schreef zij romans en verhalen die zich vaak in Italië afspeelden.

Microsoft sleept Nasdaq mee in val
Het aandeel Microsoft is gisteren fors gedaald na berichten dat het Amerikaanse departement van justitie de softwarefabrikant wil opsplitsen. Opnieuw sleepte het fonds de technologiebeurs Nasdaq mee in zijn val.

Winstmarge bij Akzo verbeterd
De verkoop van de vezeldivisie heeft de winstmarge bij chemieconcern Akzo Nobel fors verbeterd. Vorig jaar verdiende het concern in het eerste kwartaal 9,1 cent op een gulden omzet, dit jaar 11,7 cent.

Paastoerisme
Bijna één miljoen buitenlanders hebben tijdens de paasdagen Nederland bezocht, 100.000 meer dan vorig jaar. Ruim 400.000 Nederlanders gingen er zelf op uit, tegen 375.000 in 1999.

Warm
Morgen vanuit het zuidwesten wolkenvelden en na de middag kans op een (onweers)bui. Warm, maxima 17 tot 23 graden bij een matige zuidelijke wind. Donderdag t/m zondag: wolkenvelden en zonnige perioden; vooral in het westen kans op een (onweers)bui. Maxima rond 20 graden.


NRC Webpagina's
25 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)