U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Mediafusie niet nadelig voor Endemol
Het samengaan van het Luxemburgse mediaconcern CLT/UFA en het Britse Pearson TV heeft geen invloed op de relatie tussen televisieproducent Endemol en de televisiezenders van CLT/UFA, waaronder RTL in Duitsland en RTL4, RTL5 en Veronica in Nederland. Dat heeft bestuursvoorzitter John de Mol van Endemol vanmorgen gezegd bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

'Soms moet je hard zijn'
Joep Brentjens heeft vanmiddag, twee weken na zijn zestigste verjaardag, afscheid genomen als bestuursvoorzitter van VNU. De uitgever, die is ontstaan uit de fusie van Libelle en Margriet, groeide in de vijftien jaar dat Brentjens aan het hoofd stond uit van een bladenmaker in de Benelux tot een internationaal uitgeef- en informatieconcern.

Beursgang T-Online is succes
De Duitse Internetaanbieder T-Online is gisteren met succes naar de beurs gegaan. Beleggers trokken zich weinig aan van het slechte beursklimaat. De dochteronderneming van Deutsche Telekom sloot in Frankfurt op ruim 37,50 euro, zo'n 39 procent boven de uitgiftekoers van 27 euro.

'Oud' Ahold slaat terug op Internet
De overname van de Amerikaanse webwinkel Peapod door het Nederlandse Ahold is de revanche van de oude op de nieuwe economie. De winkelketens met bakstenen leken een overnameprooi te worden voor de nieuwe rijken van de glasvezel, maar de rollen zijn weer omgedraaid.

Hitler rukt op in de reclame
Een oude man zit op zijn praatstoel, het beeld wordt zwartwit en daar begint de terugblik naar de jaren twintig: een martiaal ogende klant met een dikke bos haar en een sierlijk gepunte knevel betreedt de kapperszaak waar de oude man destijds werkzaam was.

Leider Polisario mocht niet op tv
De Marokkaanse autoriteiten hebben gisteren drie managers ontslagen van het staatstelevisiestation 2M omdat ze fragmenten hadden laten uitzenden van een vraaggesprek met de leider van het Saharaanse onafhankelijkheidsfront Polisario, Mohammed Abdelaziz. Eerder was al twee bladen, het Franstalige le Journal en het Arabische Assahifa een publicatieverbod opgelegd wegens het interview. Volgens Rabat vormde publicatie van het vraaggesprek een schending van de perswet, die beschadiging van de "nationale gevoelens (..) en Marokkaanse territoriale integriteit en soevereiniteit" verbiedt. Marokko heeft de Westelijke Sahara, een vroegere Spaanse kolonie, geannexeerd. De VN willen de bevolking zich laten uitspreken of ze bij Marokko willen blijven dan wel onafhankelijkheid wensen. Maar het voor 1992 vastgestelde referendum heeft nog steeds niet plaatsgehad omdat Polisario en Rabat het niet eens kunnen worden wie eraan mogen deelnemen. (Reuters)

KPNQwest breidt uit
Kabelbedrijf KPNQwest neemt de Italiaanse zakelijke Internetaanbieder Comm2000 over. Het bedrijf heeft 4.000 zakelijke klanten. Comm2000 zal worden geïntegreerd in het al bestaande netwerk van 14 zakelijke Internetaanbieders in Europa. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Bij Comm2000 werken 50 mensen. KPNQwest, een samenwerking van KPN en het Amerikaanse Qwest, bouwt aan de zuidelijke ring van haar glasvezelnetwerk in Europa, waardoor Milaan en Turijn worden verbonden aan de Europese kern van het bedrijf.


Voor je naar de film gaat of van plan bent een video te huren, is het verstandig om eerst bij Rotten Tomatoes te kijken. De makers van de site verzamelen alle in de media verschenen recensies over films en video's en geven aan de hand daarvan punten en ongezouten kritiek (films zijn good, bad of zelfs rotten). Tevens kan de bezoeker trailers, stukjes film en scripts downloaden.
(www.rottentomatoes.com)

NRC Webpagina's
18 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)