U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Twentestad redt het niet in senaat
Minister De Vries (Binnenlandse Zaken) trekt het wetsvoorstel voor de fusie van Hengelo, Enschede en Borne tot Twentestad in. Dat was vanochtend de stellige verwachting in de Eerste Kamer.

Een op drie overleden jonge Antillianen vermoord
Moord is de voornaamste doodsoorzaak van in Nederland verblijvende Antilliaanse mannen tussen 15 en 29 jaar. Achtentwintig procent van de overleden Antilliaanse mannen in die leeftijdsgroep verliest het leven door een misdrijf. Tot die conclusie komt het Instituut voor Sociologisch-Economisch Onderzoek (ISEO) van de Erasmus Universiteit van Rotterdam in een vanmiddag gepubliceerd rapport.

DNB: geef dakloze bankrekening
De Nederlandsche Bank schiet het groeiend aantal dak- en thuislozen te hulp dat van banken geen bankrekening krijgt. De Nederlandsche Bank zal de banken vragen voor deze mensen alsnog een rekening te openen of ze anderszins te helpen, zo heeft een woordvoerder van De Nederlandsche Bank desgevraagd meegedeeld.

Banenplan voor allochtonen
Het kabinet, MKB Nederland en Arbeidsvoorziening willen binnen een jaar 20.000 allochtonen aan het werk helpen. De partijen hebben hiertoe vanmorgen een convenant ondertekend.

VVD dwars bij vreemdelingenwet
Tussen de fracties van de paarse regeringscoalitie blijft onenigheid bestaan over de termijn waarop asielzoekers een definitieve verblijfstitel kunnen krijgen. Dat bleek gisteren tijdens een dertien uur durend debat.

Brandbrief van Europees Hof over uitbreiding
Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg zal verworden tot een 'dispuutgezelschap' als de Intergouvernementele Conferentie dit jaar geen maatregelen neemt om de uitbreiding van de Europese Unie op te vangen.

Premier Italië D'Alema wil morgen aftreden
De Italiaanse premier Massimo D'Alema wil morgen zijn aftreden aankondigen in een politieke crisis die vervroegde verkiezingen nodig kan maken. D'Alema is na slechte resultaten bij regionale verkiezingen het vertrouwen van veel bondgenoten binnen de centrum-linkse coalitie kwijtgeraakt.

'Ruimteschild VS zou einde van Start II zijn'
Rusland blijkt voorwaarden te hebben verbonden aan zijn goedkeuring, vorige week, van het START II-verdrag voor nucleaire ontwapening. Als in Europa een door de VS ontwikkeld ruimteschild wordt ingezet, voelt Rusland zich niet gehouden aan de voorzieningen van START II, zei Poetin op een persconferentie in Londen.

Beurzen beperken de verliezen
Na de beurzen in Europa hebben ook de belangrijkste beurzen in Azië vandaag de verliezen weten te beperken na de koersval op Wall Street afgelopen vrijdag. In de VS sloot de Dow Jones gisteravond 2,69 procent hoger. De beurs voor technologiefondsen Nasdaq ging 6,55 procent omhoog. Tegen het middaguur noteerde de AEX-index 643,55 punten, een winst van één procent.

'Duitse economie groeit krachtig'
De Duitse economie groeit krachtig, de werkloosheid daalt en de prijzen blijven stabiel. De economische situatie in Duitsland is sinds 1991 niet meer zo gunstig geweest. Deze optimistische prognose hebben de zes toonaangevende economische instituten vandaag in Berlijn bekendgemaakt.

Enkele buien
Morgen vanuit het zuidwesten meer bewolking en enkele buien. Matige zuidoostenwind, later zuidwest. Middagtemperatuur 14 tot 18 graden. Vooruitzichten tot en met zondag: afwisselend zonnige momenten en perioden met buien. Maximumtemperatuur circa 16 graden.


NRC Webpagina's
18 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)