U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beurs laat Brink vallen en wil uitleg
De koers van World Online is vanmorgen opnieuw gekelderd. De Amsterdamse effectenbeurs start een onderzoek naar de gang van zaken rond de beursgang van de Internetaanbieder. De technologiefondsen stonden vanmorgen onder zware druk.

Vijf meisjes op kwaliteitszender
Bewoners van de Linnaeusparkweg in Amsterdam maken bezwaar tegen televisie-opnamen voor een programma dat een jaar lang drie avonden per week vanuit hun straat zal worden uitgezonden.

Brinks bodem
Hoe hoog kan World Online stijgen, vroegen beleggers zich twee weken geleden nog af. Na het drama dat volgde is het de vraag: hoe diep kan World Online dalen? Het antwoord daarop is goed nieuws voor beleggers: er is een bodem! Al heeft die met de Nieuwe Economie niets te maken.

Met val Brink is de patient nog niet beter
Nina Brink introduceert een koersval van nog eens twintig procent vanmorgen neemt de druk op World Online-topvrouw Nina Brink verder toe. Maar is de Internetaanbieder met haar vertrek nog te redden?

Beleggers willen weten welke prijs Brink kreeg
Tegen welke prijs heeft oprichtster Brink eind december de meeste van haar aandelen World Online verkocht? Nu de koers is gehalveerd, zwelt de roep om openheid aan.

Een absolute monopolist
Een absolute monopolist Nielsen, de Amerikaanse standaard op het gebied van kijkcijfers, is sinds vorig jaar in handen van de Nederlandse uitgever VNU. Behalve het bereik van televisieprogramma's brengt Nielsen ook Internet-verkeer in kaart, een leuke nieuwe 'tak van sport' die voor het bedrijf 'van levensbelang' is.

E-book King gehackt
'Riding the Bullet', de eerste exclusief op Internet gepubliceerde novelle van Stephen King, is gekraakt door hackers

Microsoft stuurt aan op schikking
Microsoft-topman Steve Ballmer heeft zijn werknemers deze week per e- mail laten weten dat de softwaregigant de aanklagers in de rechtszaak omtrent de te sterke concurrentieposite van het bedrijf een schikkingsvoorstel heeft gedaan. "Hoewel we zeker zijn van onze rechtspositie en we bereid tot het uiterste te gaan, hebben we geleerd dat discretie heel belangrijk is", schreef Ballmer. "Dus proberen we het met een schikking op te lossen. En ik denk dat we een heel goed voorstel op tafel hebben gelegd."

De topman verzekerde de werknemers verder dat Microsoft blijft overleggen met het Amerikaanse ministerie van Justitie en de 19 Amerikaanse staten die de klacht hebben ingediend. Als de partijen de komende dagen niet nader tot elkaar komen, kan dat leiden tot verregaande maatregelen tegen Microsoft. Het softwarebedrijf kan dan zelfs tot opsplitsing gedwongen worden.

Onderzoek naar veilinghuis eBay
Het Internet-veilinghuis eBay is onderwerp van tenminste drie verschillende onderzoeken van autoriteiten naar zijn manier van zakendoen. Dat heeft het bedrijf laten weten in documenten die naar de Amerikaanse beurscommissie SEC zijn gestuurd. eBay is verreweg het grootste veilinghuis op Internet met een marktaandeel van 95 procent in een markt die wordt geschat op 4 miljard dollar (9 miljard gulden). Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bij eBay vorige week documenten opgevraagd in verband met een onderzoek naar de veilinghuizen Christie's en Sotheby's over prijsafspraken. (AP)

Onderzoek naar Yahoo over privacy
De Amerikaanse mededingingsautoriteit FTC onderzoekt het gedrag van het Amerikaanse Internet-bedrijf Yahoo, een van de grootste websites en zoekmachines ter wereld. Yahoo heeft papieren moeten inleveren over het gebruik van gegevens over het gedrag van gebruikers, zo meldt het bedrijf in zijn gisteren gepubliceerde jaarverslag. Het onderzoek kan zich ook uitstrekken tot GeoCities, een onderdeel van Yahoo waar mensen hun eigen websites kunnen maken. Volgens Yahoo volgt onderzoek op een klacht van een stichting uit Californië over websites met informatie over gezondheid. Volgens die stichting is Yahoo nog onvoldoende ontwikkeld om garanties te kunnen geven over de kwaliteit van de inhoud van websites en over de privacy van gebruikers. (AP)


Twee films werden er al over hem gemaakt en een televisieserie. Nu is er ook een website geopend over de 19e eeuwse Joseph Carey Merrick, ook wel bekend als de 'Elephant man' wegens zijn zwaar misvormde hoofd. De site schetst een beeld van zijn leven aan de hand van foto's en ander materiaal. Ondanks de prachtige vormgeving kleeft er één groot nadeel aan het webproject The Elephant House: het is allemaal erg traag.
(www.elephant-house.fsnet.co.uk)

NRC Webpagina's
31 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)