U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beurs laat Brink vallen en wil uitleg
De koers van World Online is vanmorgen opnieuw gekelderd. De Amsterdamse effectenbeurs start een onderzoek naar de gang van zaken rond de beursgang van de Internetaanbieder. De technologiefondsen stonden vanmorgen onder zware druk.

Hoogleraren slaan alarm over kwaliteit studie
De Nederlandse universiteiten 'verschoolsen', waardoor het academisch gehalte van het onderwijs afkalft. De kwaliteit van veel opleidingen gaat achteruit en bestuurders van universiteiten reageren daarop nauwelijks.

Consument kan gasbedrijf per 2004 kiezen
Huishoudens krijgen vanaf uiterlijk 2004 vrije keuze van gasleverancier. De PvdA heeft haar bezwaren tegen versnelde liberalisering laten vallen. Daarmee lijkt ook de weg vrij voor snellere opening van de stroommarkt.

Grondeigenaar mag niet bouwen
Het Amsterdamse hof heeft gisteren de gemeente Utrecht in het gelijk gesteld in een conflict met de eigenaar van grond in de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Deze beriep zich op het recht zelf een woningplan te ontwikkelen in de nieuwe wijk.

Ahold doet overname in VS
Het detailhandelsconcern Ahold heeft in de Verenigde Staten opnieuw een overname gedaan. Tops Markets, de Amerikaanse supermarktketen van Ahold in New York, is eigenaar geworden van Sugar Kreek, dat behalve levensmiddelen ook benzine verkoopt. De omzet van Sugar Kreek bedraagt 142 miljoen dollar.

Geen resultaat WTO-overleg
Het vierdaags overleg tussen China en de Europese Unie over toetreding van China tot de wereldhandelsorganisatie WTO heeft niets opgeleverd. De besprekingen zijn vanmorgen zonder resultaat beëindigd en er is geen datum vastgesteld voor nieuw overleg.

Davenport aan top ranglijst
De Amerikaanse tennisster Lindsay Davenport heeft de Zwitserse Martina Hingis verdreven van de eerste plaats op de wereldranglijst. Beiden bereikten vannacht de finale van het toernooi in Miami. Davenport versloeg de Française Testud en Hingis won van de geblesseerde Amerikaanse Monica Seles.

Lichte regen
Morgen grotendeels bewolkt met af en toe lichte regen. Weinig wind. Maximumtemperatuur 9 graden. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: weinig zon, soms regen, straffe noordoostenwind. Middagtemperatuur rond de 10 graden.

NRC Webpagina's
31 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)