U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

R A D I O   V O O R A F :
Radio 538 schopt tegen de publieken
Met de aankoop van twee van 's Neerlands populairste radiopresentatoren pleegt Radio 538 zijn grootste coup ooit ten opzichte van de concurrenten. Onder leiding van dj en directeur Erik der Zwart wordt het opstandige jongetje een serieuze tegenstander.


W E B   W E R E L D :


Poep blijft lachen
Iedere dag maakt Tom Winkler voor zijn website Doodie.com een animatie over, eh, poep. De tekenfilmpjes duren zo'n tien seconden, zijn grof getekend, hebben geen geluid en tonen personages die de meest merkwaardige dingen uithalen met hun uitwerpselen.


T V   V O O R A F :


Televisie 2.0
Mag ik even uw aandacht? In een groeiende kakafonie willen steeds meer partijen via steeds meer kanalen en media seconden, minuten of nog liever vele uren van uw tijd. Voortdurend wordt er gevochten om de gunst van uw kostbare belangstelling. Op het werk, op straat en zeker in de huiskamer. De grote winnaar bij u thuis is sinds lang de televisie, maar de tijden veranderen snel, zoals Femke Wolting en Bruno Felix laten zien in hun tweedelige documentaire It's the end of tv as we know it.


M A K E R S :


Neutrale waardigheid
Haar eerste screentest deed Sylvana Simons al in 1992 - op uitnodiging van Veronica's programmadirecteur Lex Harding die haar als danseres zag in Countdown. Maar toch duurde het tot 1995 voor diezelfde Harding haar vroeg als vj voor zijn muziekstation The Music Factory. Simons is het er niet mee eens, maar ziet wèl een verband. "In 1992 was het waarschijnlijk nog wat te vroeg voor een zwarte presentatrice op de Nederlandse tv."


NRC Webpagina's
25 MAART 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)