U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Een boterham met bescheidenheid
Haast maken T-online, schiet op Chello, voortmaken Newconomy, en al de tientallen andere 'dotcoms' die trappelend op hun beursgang staan te wachten. Het zenith van de Internet-beurshausse komt naderbij, en zo goed als het vorige week nog was, lijkt het voorlopig niet meer te worden.

Al Capone's pizza's weer onbereikbaar
Storingen op het Telfort Netwerk hebben gisteren de pizzaverkoop van Al Capone's Pizza's en Pasta's in de war gestuurd. Vanaf zes uur 's avonds kon het bedrijf zijn 23 vestigingen sluiten, nadat een storing bij Telfort het centrale 0800-bestelnummer van Al Capone's onklaar maakte.

Geen karnemelk als het melk moet zijn
Ahold en Albert Heijn zeggen dat ze nu weten hoe het moet. Boodschappen doen via Internet zonder grote verliezen. Voor eind 2001 kan in Nederland melk worden besteld via het web. En computers. En hypotheken.

'Snelheid geeft doorslag in dit mediatijdperk' De Duitse media-reus Bertelsmann is op het overnamepad. De krijgskas is goed gevuld. En Bertelsmann is ambtieus. "We willen de nummer een worden in de elektronische media-handel", zegt topman Middelhoff.

Poep blijft lachen
Iedere dag maakt Tom Winkler voor zijn website Doodie.com een animatie over, eh, poep. De tekenfilmpjes duren zo'n tien seconden, zijn grof getekend, hebben geen geluid en tonen personages die de meest merkwaardige dingen uithalen met hun uitwerpselen.

Microsoft-website meest populair
DEN BOSCH, 25 MAART. Nederlandse internetters bezoeken van alle internationale sites het vaakst die van softwaregigant Microsoft. Volgens het onderzoeksbureau Multiscope heeft de zoekmachine Altavista de tweede plaats behaald. (ANP)

CNN: Microsoft schikt
Microsoft heeft gisteren de Amerikaanse mededingingsautoriteiten in Washington een voorstel gedaan om de rechtszaak te schikken waarin beide partijen zijn verwikkeld. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN gemeld. De softwarefabrikant is door de federale mededingsautoriteiten aangeklaagd omdat die zijn dominante marktpositie zou hebben misbruikt. Daarbij hebben concurrende bedrijven schade ondervonden. CNN baseerde zich in zijn berichtgeving op drie "nauw bij de zaak betrokken" bronnen. Microsoft wilde geen commentaar geven.

FT wil hulp Franse staat
France Télécom heeft de hulp van de staat ingeroepen bij zijn poging tot overname van het Britse mobiele-telefoniebedrijf Orange, waarop ook KPN aast. De aankoop is alleen te financieren als de staat zijn belang in France Télécom vermindert, zo verklaarde topman Michel Bon gisteren in een tv-interview. "We kunnen Orange waarschijnlijk niet helemaal betalen met contanten. Daarom moet de financiering ten dele komen van eigen aandelen, wat betekent dat de staat aandelen moet afstoten", aldus Bon. De Franse staat heeft 63,2 procent in FT.

VNU vermindert belang in Scoot
VNU wil met zijn Gouden-Gidsdiensten van World Directories een andere richting op dan Scoot, de zoekdienst voor Internet en telefoon. Daarom vermindert VNU zijn belang in Scoot Nederland van 75 procent naar 25 procent. Het 50-procentsbelang in Scoot België gaat terug naar 25 procent. Vorig jaar verkocht VNU al zijn minderheidsbelang in het Britse moederbedrijf van Scoot. (ANP)

Microsoft corrigeert 'anti-arabisch' foutje
Een foutje in het woordenboek van de tekstverwerker Word heeft Microsoft het schaamrood op de kaken bezorgd. In de spellingscontrole van de Franse versie geeft Word, als gevolg van deze fout, de suggestie het woord 'anti-stress' te vervangen door 'anti-arabisch'. De Amerikaanse softwarereus stopt met de productie van alle softwarepakketten die gebruik maken van het gewraakte woordenboek. Microsoft werkt inmiddels aan een correctie. Vanaf volgende week kunnen ontevreden gebruikers een programma van Internet halen om de fout in de tekstverwerker te verhelpen. (AFP)


De jaarlijkse uitreiking van de Academy Awards, de Oscars, die zondagnacht plaatsvindt, staat niet alleen bekend vanwege de grote waarde voor de filmindustrie, maar ook door de kleding van de genodigden. De officiële Oscar-site bevat dan ook een 'style- watcher'. Trend-analist Tom Julian voorspelt wat de sterren zullen dragen en laat vooral veel foto's van afschuwelijke jurken zien. Daarnaast bevat de site veel interessante informatie over het heden en verleden van de Academy Awards, en een lijst met alle genomineerden voor een Oscar.
(www.oscar.com)

NRC Webpagina's
25 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)