U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verdwenen e-mails Witte Huis onderzocht
Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar verdwenen e-mails in het Witte Huis in de periode 1996- 1998.

Webfraude wereldwijd aangepakt
De Amerikaanse mededingsautoriteiten hebben op grote schaal actie ondernomen tegen mogelijke Internetfraudeurs. Aan de operatie deden 150 organisaties uit 28 landen mee. Dat heeft de Federal Trade Commission (FTC), die het project heeft gecoördineerd en betaald, gisteren bekendgemaakt.

Internet biedt PCM in twee jaar 'uitzicht op winst'
De grote Nederlandse uitgevers hebben het ontwikkelen van Internet-diensten tot kernactiviteit verheven. Maar wat houdt elektronisch uitgeven in de praktijk in? PCM wordt zelf Internet- aanbieder.

Don Peperoni van de rode mafia
Bram Peper trekt zijn laatste spoor door de opiniebladen. De Groene Amsterdammer, altijd op de bres voor verloren zaken, gaat tekeer tegen de benepen bonnentjescultuur. In België slaan ze 'van een beetje ritselen niet direct steil achterover', constateert Sander Pleij, die grote en meeslepende corruptie bepleit.

Koersval World Online domper voor personeel
Een deel van de medewerkers van World Online heeft een flinke tegenvaller moeten incasseren. Ze konden van hun werkgever grote bedragen lenen om aandelen in het eigen bedrijf te kopen, maar zagen hun nieuwe bezit deze week fors in waarde dalen. World Online stelde voor de beursgang 22 miljoen euro (ruim 48 miljoen gulden) beschikbaar voor renteloze leningen van een jaar, waarmee de 1250 werknemers aandelen in de Internetaanbieder konden kopen. Dat is gemiddeld bijna 39.000 gulden per persoon. Hoeveel geld World Online uitleende, en aan hoeveel mensen, weigert het bedrijf te zeggen. De aandelen World Online gingen voor 43 euro naar de beurs en noteren nu zo'n 30 euro. Van paniek onder medewerkers die schuld maakten om te speculeren op koerswinst zou geen sprake zijn, zegt World Online. Het bedrijf sluit niet uit de rentevrije periode te verlengen als personeel daadwerkelijk in de problemen komt.

Justitie en Microsoft dicht bij schikking
Softwaregigant Microsoft en het Amerikaanse departement van justitie komen dichter bij een schikking van de anti-mededingingszaak tegen het bedrijf. Beide partijen in de rechtszaak overleggen al bijna twee maanden achter gesloten deuren onder leiding van de federale rechter Richard Posner. Posner heeft de vertegenwoordigers tot nu toe gescheiden gehouden maar begin deze week zouden de partijen voor het eerst bij elkaar zijn gekomen. Dat melden bronnen in twee Amerikaanse kranten. (Lucas Ligtenberg, New York)

Finland koploper Internetgebruik
Meer dan 40 procent van de 5,1 miljoen Finnen zijn aangesloten op het Internet. Daarmee is het Scandinavische land wereldwijd koploper op het gebied van Internetgebruik, zo meldt een Fins onderzoeksbureau. Het aantal Internetgebruikers bedraagt 2,2 miljoen, vergeleken met 1,7 miljoen vorig jaar. Finland laat hiermee landen als de Verenigde Staten, Noorwegen en Zweden achter zich. Finland, thuisbasis van mobiele telefoonfabrikant Nokia, loopt eveneens voorop in het gebruik van mobiele telefoons. Meer dan 65 procent van de bevolking heeft een gsm. (Reuters)

Brink ontkent afspraken met investeerder
Topvrouw N. Brink van de beursgenoteerde internetprovider World Online ontkent dat ze afspraken heeft gemaakt met investeerder Baystar Capital over verkoop van aandelen. Baystar heeft volgens Brink stukken verkocht terwijl de afspraak was om dat het eerste halfjaar na de notering niet te doen. Baystar zei wel tot 15 mei geen aandelen meer te verkopen. Mocht het na die periode toch aandelen van de hand doen, dan zorgt ABN Amro ervoor dat de eventuele koerswinst die Baystar boekt boven de introductieprijs van 43 euro, wordt omgezet in aandelen World Online.


Zondagnacht worden in Los Angeles de jaarlijkse Academy Awards, of Oscars, uitgereikt. Verschillende sites maakten uitgebreide Oscar-sites, zo ook de BBC. Via de special Oscars 2000 kunnen bezoekers een quiz over eerdere Oscar-winnaars spelen, meedenken over de toekomst van de Amerikaanse en Europese filmindustrie en zelf een stem uitbrengen op hun favoriet voor de Oscars. (news.bbc.co.uk) Zondagnacht wordt de uitreiking uitgezonden op o.a. TV Web (www.tvweb.nl). Ook veel informatie over de nominaties op www.imdb.com.

NRC Webpagina's
24 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)