U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Rotterdam wil geld van Peper
ROTTERDAM, 24 MAART. De gemeenteraad van Rotterdam wil dat ex- burgemeester Peper en andere oud-bestuurders gemeentegeld dat zij ten onrechte hebben uitgegeven, terugbetalen. De raad ziet evenwel af van juridische procedures.Dat was de belangrijkste uitkomst van het debat dat de Rotterdamse gemeenteraad gistermiddag en -avond wijdde aan het vorige week gepubliceerde onderzoeksrapport van de Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR) over de bestuursuitgaven van Peper en (ex)wethouders in de periode 1986-98. PvdA-voorman en loco-burgemeester H. Simons, wiens positie wankel was geworden, overleefde het debat.

Verzet tegen inburgeren van imams
AMSTERDAM, 24 MAART. Het Inspraakorgaan Turken en de Raad van Moskeeën zijn tegen een verplichte inburgeringscursus voor imams. De twee organisaties hebben dit in een brief laten weten aan de leden van de vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken. Eind vorig jaar kondigde minister Van Boxtel (Minderhedenbeleid) aan de Wet Inburgering Nieuwkomers ook verplicht te willen stellen voor imams.

Invallen bij bierbrouwers in onderzoek naar kartel
ROTTERDAM, 24 MAART. De grote Nederlandse bierbrouwers worden verdacht van kartelvorming. Onderzoekers van de Europese en Nederlandse anti-kartelautoriteiten zijn deze week binnengevallen bij Heineken, Grolsch, Interbrew, Bavaria en het Centraal Brouwerij Kantoor, de branche-organisatie.

Horst Köhler wordt de nieuwe IMF-topman
ROTTERDAM, 24 MAART. De Duitser Horst Köhler is benoemd tot directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Met zijn benoeming is een eind gekomen aan een maandenlange discussie over de opvolging van de Fransman Michel Camdessus.

In Clickfonds één voorkenniszaak
AMSTERDAM, 24 MAART. Justitie zal in het beursfraudeonderzoek ('Operatie Clickfonds') slechts één voorkennisdossier voor de rechter brengen. Dat blijkt uit de 'nadere vorderingen' over de hoofdverdachten die het openbaar ministerie bij de betrokken onderzoeksrechters heeft ingediend.

Taxikwestie werd weggeschoven
AMSTERDAM, 24 MAART. Oud-wethouder Bakker (D66) van Amsterdam en zijn opvolger Köhler (GroenLinks) hebben de gevolgen van taxideregulering steeds voor zich uitgeschoven. Amsterdamse gemeenteraadsleden zien dat als belangrijke oorzaak voor de huidige crisis in de hoofdstedelijke taxiwereld.

Colombiaan (14) verdachte moord
AMSTERDAM, 24 MAART. De politie van Amsterdam heeft deze week een veertienjarige Colombiaanse jongen gearresteerd op verdenking van moord in opdracht van anderen op een twintigjarige landgenoot. Ook een van de twee volwassen opdrachtgevers van de jongen is aangehouden.

Meer gevallen van geslachtsziekten
ROTTERDAM, 24 MAART. Het aantal mensen met de geslachtsziekten gonorroe en syfilis is vorig jaar in Amsterdam sterk toegenomen, constateert de GG&GD in de hoofdstad. Vooral anale geslachtsziekten bij homoseksuele mannen kwamen meer voor.

E-mail Witte Huis onderzocht
WASHINGTON, 24 MAART. Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar verdwenen e-mail in het Witte Huis in de periode 1996-1998. Het onderzoek houdt verband met mogelijke dubieuze campagnefinanciering.

Manchester tegen Real Madrid
NYON, 24 MAART. Titelverdediger Manchester United speelt in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid, dat twee jaar geleden het toernooi won. De Engelsen beginnen met een uitwedstrijd, op 4 of 5 april. Dat heeft de loting in Nyon bepaald. De andere wedstrijden zijn Chelsea-Barcelona, Valencia-Lazio Roma en FC Porto- Bayern München.

Wat regen
Vannacht overwegend droog bij 7 tot 8 graden. Morgen eerst wat regen in het zuiden, in de middag opklaringen en een enkele bui. Maximumtemperaturen van circa 10 graden. Matige zuidwestenwind. Vooruitzichten tot woensdag: licht wisselvallig met af en toe een bui. Geleidelijk kouder.


NRC Webpagina's
24 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)