U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
John Cassavetes had een hart
In de serie kunstenaarsportretten die de TROS elke zaterdagnacht uitzendt komen niet vaak filmmakers aan bod. De Amerikaanse regisseur en acteur John Cassavetes (1929-1989) vormt een welkome uitzondering, niet alleen omdat de invloed van Cassavetes op de onafhankelijke Amerikaanse film moeilijk te overschatten valt, maar ook omdat Door het Vuur voor John, zoals de Nederlandse titel luidt van een productie van het Franse Canal+ uit 1995 (Anything for John), ook in de vormgeving recht doet aan de eigenaardigheden van Cassavetes.


T V   V O O R A F :


Rotjongens vieren duizendste Netwerk
De omroepen op Nederland 1 vieren zondag een feestje bij de duizendste aflevering van de actualiteitenrubriek Netwerk. KRO, NCRV en AVRO zijn dik tevreden over dit 'gezamenlijke' programma, zo blijkt uit reacties van presentatoren en verslaggevers in de media.


F I L M   V O O R A F :


Herzog
Klaus Kinski heeft waarschijnlijk de meest angstaanjagende ogen die ons ooit vanaf het witte doek hebben aangestaard. Hij is dan ook geknipt voor de rol van de megalomane Spaanse goudzoeker in Werner Herzogs Aguirre, der Zorn Gottes (1972).


T V   H E E R T J E :


De Jonge van Krypton
Waarom krijg ik geen genoeg van de heldendaden van Superman en Batman? En wat is dan het verschil met Spiderman? Vind ik hem saai omdat ik zijn zwakke punten niet ken? Van Superman weet ik ze wel namelijk.


M A K E R S :


'Hallo, hier moet u komen kijken'
Eind januari vertrok Leo van der Goot uit de programmaleiding van de Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Veronica) om programmadirecteur te worden bij Fox, de Nederlandse zender van het mediaconcern van Rupert Murdoch. Van der Goot (50) begon in 1971 als diskjockey bij de zeezender Radio Noordzee en stapte in 1974 voor twee jaar over naar de VARA.


NRC Webpagina's
18 MAART 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)