U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


World Online op de beurs

Overzicht van alle artikelen over World Online.

Duikeling World Online
De handel in World Online op de effectenbeurs is gisteren driemaal stilgelegd om een vrije val van het aandeel te voorkomen. World Online wist zich uiteindelijk op een slotkoers van 43,20 euro maar net boven de introductiekoers van 43 euro te handhaven.

Veel geschreeuw, weinig WOL
Geslaagd is de beursgang van World Online (WOL) strikt genomen wel. Maar daar is ook alles wel mee gezegd. De slotkoers van 43,20 euro, een winst van 0,5 procent, zal niet geweest zijn wat bedrijf, banken én beleggers in gedachten hadden.

Nina Brink zit op Bahama's'
Het is dit jaar drukker dan ooit op Geldzaken, de beurs voor de kleine belegger in Utrecht. De tegenvallende koers van World Online is hét gespreksonderwerp. 'Maandag ga ik aandelen kopen.'

World Online miljardair met Nina Brink in zaken
World Online brengt Rijssen z'n eerste miljardair. Maar bouwer Dik Wessels heeft meer belangen: Van de A van Van Agt tot de Z van Zadelhoff.

Van den Ende was allang weg
Showman Joop van den Ende treedt terug als miljardair. Met pijn in het hart nam hij afscheid van zijn sterren.

Oprichters uit leiding bij Endemol
Oprichters Joop van den Ende en John de Mol van Endemol leggen hun bestuursfuncties neer na de overname door de Spaanse telecomconcern Telefónica. Dat heeft John de Mol gisteren bekendgemaakt.

John de Mol chief creative officer bij Telefónica
Het Spaanse Telefónica koopt televisieproducent Endemol. John de Mol stopt met managen gaat weer programma's maken. Joop van den Ende trekt zich helemaal terug.

Zakenman
Een neus voor zaken en een tomeloze inzet. Productie-assistent John de Mol begon voor zichzelf en werd in twintig jaar miljardair.

Telecomreus
Het Spaanse telecomconcern Telefónica, een voormalig staatsbedrijf, doet met de overname van Endemol de zoveelste aankoop op rij.

Live in het Hart van Nederland
De gijzeling in het Limburgse Helden kreeg vannacht een bizar einde. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, kwam, zag en nam de onderhandelingen over.

Veel sport en wat cultuur op open net
Grote sportevenementen en enkele culturele evenementen mogen niet achter de decoder van een commerciële omroep verdwijnen. Ze moeten op een open televisienet worden uitgezonden.

'Hallo, hier moet u komen kijken'
Eind januari vertrok Leo van der Goot uit de programmaleiding van de Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Veronica) om programmadirecteur te worden bij Fox, de Nederlandse zender van het mediaconcern van Rupert Murdoch.

Life stopt als maandblad
Het Amerikaanse fotoblad Life magazine verschijnt per 1 mei niet langer als maandblad. Het tijdschrift zal nog wel uitkomen bij speciale gelegenheden. Verder blijven boeken uitgegeven worden onder de naam Life. Life is het geesteskind van de Amerikaanse uitgever Henry Luce, die in 1936 de formule bedacht van het foto-essay dat het blad wereldberoemd zou maken. Tot 1971 was Life een weekblad. In de periode van 1972 tot 1978 werd het slechts sporadisch uitgegeven, maar vanaf '78 verscheen het maandelijks. In de jaren veertig en vijftig was Life razend populair. Door het ontbreken van televisiebeelden waren de oorlogsfoto's van het blad zeer in trek. (Reuters)

Klacht KPN tegen UPC
KPN beschuldigt kabeleigenaar UPC er van onder valse voorwendselen klanten van het telefoonbedrijf af te pakken. Dinsdag eist KPN in kort geding voor de president van de rechtbank in Amsterdam dat UPC ophoudt met dergelijke praktijken. Volgens een woordvoerster van de voormalige telecommonopolist benadert UPC de klanten met de mededeling dat KPN in de regio met zijn activiteiten stopt. Er zit voor de klant dan ook niets anders op een telefoonabonnement bij de kabelaar te nemen. KPN heeft ruim driehonderd klachten over de gang van zaken ontvangen.

Winstsprong ICT
De winst van automatiseerder ICT is vorig jaar gestegen met 48 procent tot 22,6 miljoen bij een omzetgroei met 28 procent tot 142,6 miljoen gulden. Het aantal werknemers nam toe van 681 in 1998 naar 877.


Tieners zijn eng, lijken grote bedrijven te zeggen. Computerbedrijf Bull adverteert paginagroot met een dertienjarige hacker, die geen geld van zijn ouders pikt, maar 'gegevens plundert' op netwerken. Barbiefarikant Mattel en antivirusbedrijf Symantec dreigen jonge programmeurs met processen omdat ze bekend hebben gemaakt dat enkele filterprogramma's websites van studenten met collegedictaten over Plato blokkeren. In de rubriek Apestaartje legt Internetredacteur Marie-José Klaver uit waar de angst van de multinationals vandaan komt.
(www.nrc.nl/At)

NRC Webpagina's
18 MAART 2000


Digitale

Apestaartje




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)