U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ouderen moeten langer doorwerken
Oudere werknemers moeten langer aan het werk blijven. Het kabinet is gisteren akkoord gegaan met een pakket maatregelen dat zowel werkgevers als oudere werknemers daartoe moet stimuleren.

Justitie zet Content onder druk over voorstel schikking
Justitie wil van de raad van commissarissen van uitzendbedrijf Content binnen twee weken weten of hij instemt met een voorgestelde schikking in de voorkennisaffaire rond het bedrijf. Dat staat in een vertrouwelijke brief die officier van justitie H. de Graaff afgelopen week heeft verstuurd.

Miljoenen uit EU-budget aan partijen besteed
De Europese federaties van politieke partijen zijn jarenlang voor een groot deel gefinancierd door de Europese Unie, hoewel daarvoor geen enkele regeling bestaat. Volgens Ton Beumer, de secretaris-generaal van de Partij van de Europese Sociaal-democraten, komen de Europese organisaties van politieke partijen in "een organisatorische en financiële crisis" als hun financiering niet snel officieel wordt geregeld.

Man eist zijn eigen vervolging
Een ex-verdachte van ontucht met kinderen eist dat justitie hem ondanks seponering van zijn zaak toch gaat vervolgen. De man begint een zogenoemde artikel 12-procedure, waarmee een beslissing van het openbaar ministerie bij het gerechtshof kan worden aangevochten. Het gaat om de 42-jarige J. Boshuis uit Hengelo. Hij wil een proces om zich te rehabiliteren. Dit is in een zedenzaak niet eerder voorgekomen. Boshuis zegt zeker te zijn van vrijspraak.

Brand op passagiersschip uit Nederland
In de machinekamer van het Nederlandse passagiersschip Norstar is vanmorgen voor de Engelse kust brand uitgebroken. Engelse brandweerlieden die aan boord werden gebracht, slaagden erin het vuur te doven. De Norstar, eigendom van North Sea Ferries, had 822 mensen aan boord. Niemand raakte gewond. Nadat de brand was geblust, vervolgde het schip zijn reis naar Zeebrugge.

Record-verlies Russisch leger
Het Russische leger heeft gisteren bekendgemaakt dat de afgelopen week in Tsjetsjenië 156 man zijn gesneuveld en 157 gewond zijn geraakt. Dit is een van de hoogste verliezen die Rusland tot dusver in één week meldde.

Mika Hakkinen start vanaf pole
Mika Hakkinen start morgen in de openingsrace van het Formule I-seizoen in Australië vanaf pole position, voor David Coulthard en Michael Schumacher. Jos Verstappen kwalificeerde zich vandaag als dertiende.

Kamer kritisch over UPC en SBS De Tweede Kamer staat kritisch tegenover
de overname door UPC van SBS, maar is verdeeld over de te volgen stappen. Regeringspartijen PvdA en VVD willen het oordeel van de Nederlandse Mededingsautoriteit afwachten die moet beoordelen of er sprake is van een ongewenste machtsconcentratie. Regeringspartij D66 en de oppositiepartijen CDA en GroenLinks willen dat staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) nu stappen onderneemt.

Lijn Lelystad naar Zwolle komt er
De Hanzelijn, een spoorlijn van Lelystad via Kampen naar Zwolle, zal worden aangelegd. Het kabinet heeft hiertoe gisteren definitief besloten. Varianten voor een Zuiderzeelijn, van Lelystad naar Groningen, worden de komende maanden uitgewerkt.

Inschrijving op WOL sluit eerder
De inschrijving op het aandeel World Online sluit voor particuliere beleggers eerder dan was aangekondigd. Dat heeft het bedrijf gisteren besloten.

Droog
Weersverwachting voor vanmiddag en morgen: Af en toe zon en vrijwel overal droog. Matige wind uit west tot noordwest. Morgen weinig wind. Temperatuur vandaag en morgen circa 10 graden. Vooruitzichten tot donderdag: Af en toe zon, vanaf dinsdag kans op regen. Ongeveer 11 graden.


NRC Webpagina's
11 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)