U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kritiek Kamer op koop SBS door UPC
De Tweede Kamer staat kritisch tegenover de overname van SBS door UPC, maar is verdeeld over de te volgen stappen. Regeringspartijen PvdA en VVD willen het oordeel van de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) afwachten - die moet beoordelen of er sprake is van een ongewenste machtsconcentratie. Regeringspartij D66 en de oppositiepartijen CDA en GroenLinks willen daar niet op wachten.

De index gaat nergens meer over
VNU gaat vol in het Internet! Dat nieuws, en een recordbedrag dat voor een Italiaanse Gouden Gids vol on-line mogelijkheden in Italië werd betaald, stuurde de koers van het aandeel in drie maanden tijd van 35 euro naar boven de 75 euro. Wolters Kluwer gaat vol in het Internet! Het bericht dat de uitgever een half miljard in zijn web-activiteiten steekt, droeg er gisteren toe bij dat Wolters een koersval van ongekende omvang doormaakte.

In de rij voor 'n 18-jarige
Het duizelt Tim van den Hoff nog een beetje. Binnen twee maanden kreeg hij twaalf man in dienst, een gratis vergaderruimte bij Nationale- Nederlanden, een investeerder, de ING Groep, een accountant en een businessplan dat voorschrijft dat hij binnen 2,5 jaar 200 man personeel heeft en naar de beurs gaat. Tim is achttien, woont bij zijn ouders en zit in de zesde klas.

WOL eerder dicht
De inschrijving op het aandeel World Online sluit voor particuliere beleggers eerder dan was aangekondigd. Dat heeft het bedrijf besloten na overleg met de banken die de beursgang begeleiden. De maatregel vloeit voort uit de overweldigende belangstelling voor de Internet- aanbieder, die komende vrijdag een beursnotering in Amsterdam moet krijgen.

Reclame op het net levert weinig op
Reclame wordt voor World Online een cruciale bron van inkomsten. Hoeveel dat oplevert? "Het is een kwestie van geloven."

'Van Kempen ging te snel'
Na het vertrek van bestuursvoorzitter Caspar van Kempen en het naar beneden bijstellen van de winstverwachting is het vertrouwen van beleggers in Wolters Kluwer tot een nulpunt gedaald.

Nederland investeert weer in Zuid-Afrika
Vele tientallen Nederlandse ondernemers zijn de laatste jaren in Zuid- Afrika neer- gestreken. Kansen liggen er vooral voor het midden- en kleinbedrijf, zoals IT-ondernemer Ernst Spaans bewijst.

Europa wil VS bijbenen op ICT-gebied
De Europese ministers van economische zaken hebben gisteren "grote bezorgdheid" geuit over de groeiende kloof in productiviteit tussen de EU en de VS. Volgens hen is gezamenlijke actie nodig om de achterstand in de informatie- en communicatietechnologie (ICT) ten opzichte van de Amerikanen in te lopen.

Mevrouw de TROS
Het blijft riskant voor een omroep, een middagmagazine. Voor je het weet wordt het geassocieerd met het tuttige Koffietijd of Jos op 1. "Ik denk dat ze daarom mij gevraagd hebben', zegt Tineke Verburg. "Omdat ik veel zakenprogramma's gedaan heb dachten ze misschien dat het met mij wat minder kneuterig zou worden."

Elly Ruimschotel overleden
De actrice Elly Ruimschotel (68) is woensdag overleden in Ierland, waar ze de afgelopen dertig jaar samen met haar echtgenoot Piet Kamerman woonde. Ze was vooral bekend door de rol van mevrouw Van Does in de tv- serie naar De stille kracht (1973) en als Tante Toetie in de Late Late Lien Show van Wieteke van Dort, eind jaren zeventig. Elly Ruimschotel, die geboren werd in het toenmalige Batavia, speelde onder meer bij de Haagse Comedie en toneelgroep Theater, waar ze later dramaturge werd. Ook bij de AVRO werkte ze als dramaturge.

WorldOnline en Microsoft
Internetaanbieder WorldOnline gaat met de Amerikaanse softwaremaker Microsoft nauw samenwerken op de Europese markt. Samen willen ze websites van Europese bedrijven gaan beheren. Verder zal de naam WorldOnline verschijnen bij het opstarten van Windows-software.

Qwest mag met US West
KPN-partner Qwest mag fuseren met branchegenoot US West. Gisteravond hebben de twee Amerikaanse telecombedrijven toestemming gekregen vanuit Washington. Wel moet Qwest in veertien staten in het westen van de VS activiteiten afstoten. De nieuwe combinatie heeft wereldwijd 64.000 werknemers in dienst. Belangrijke reden voor de federale telecomautoriteiten om akkoord te gaan met de krachtenbundeling betreft de aard van de twee bedrijven. Hun producten zijn verschillend. Beide bedrijven vullen elkaar goed aan, waardoor sprake is van een zogenoemde verticale samenvoeging. Tot nu toe werden in de Amerikaanse telecomwereld vooral fusies gesloten, waarbij geografische schaalvergroting het grootste voordeel was.

Digitale kloof
De Amerikaanse softwaremaker Microsoft en computerconcern IBM hebben 100 miljoen dollar beschikbaar gesteld aan 39 zwarte scholen in de Verenigde Staten. De bedrijven willen zo een bijdrage leveren aan het verkleinen van de 'digitale kloof' tussen blanken en minderheden in dat land. Ook telecombedrijf AT&T draagt 1 miljoen dollar bij aan het project, dat wordt geleid door het United Negro College Fund. Het UNCF hoopt zelf ook nog 29 miljoen dollar in te zamelen.


Internet is voor mensen die snel geamuseerd zijn een hemel op aarde. En om het die mensen nog net iets makkelijker te maken om met een glimlach achter de computer te kunnen zitten, heeft de webring Animated Dancing Pages alle site met dansende hamsters, koeien, ruimtemannetjes en dergelijke verzameld. De sites zitten vol beweging, knipperende lichtjes, kleuren en muziek, zoveel dat een onoplettende bezoeker er duizelig van kan worden. De webring geeft ook tips voor mensen die hun eigen site vol beweging willen stoppen.
(members.aol.com/pinkbreez)

NRC Webpagina's
11 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)