U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
Mevrouw de TROS
Het blijft riskant voor een omroep, een middagmagazine. Voor je het weet wordt het geassocieerd met het tuttige Koffietijd of Jos op 1. "Ik denk dat ze daarom mij gevraagd hebben', zegt Tineke Verburg. "Omdat ik veel zakenprogramma's gedaan heb dachten ze misschien dat het met mij wat minder kneuterig zou worden."


F I L M   V O O R A F :


Soy Cuba
Als de Sovjet-Cubaanse film Soy Cuba (ik ben Cuba) een van de mooiste films aller tijden mag heten, dan is dat niet door de inhoud: het door het yankee- imperialisme geknechte volk van Cuba bekent zich tot de revolutie naar leninistisch model, onder leiding van Fidel Castro.


F I L M   V O O R A F :


Shakespeare verslagen
Het moderniseren van klassiek werk is zo oud als de weg naar Rome en zo noodzakelijk als stofzuigen. In het geval van Shakespeare is er in de loop van de tijd vooral ook veel opgepoetst. Shakespeare was in de negentiende eeuw nog zeer populair bij het grote, proletarische publiek, waarbij vooral afwijkende opvoeringen de aandacht wisten te trekken.


T V   H E E R T J E :


Overgebleven wonder
Programma's als De Kraamafdeling voegen nog een extra dimensie toe aan de aftakeling van het menselijke ras. De terugweg richting aap, pantoffeldiertje en uiteindelijk de grote oerknal lijkt definitief ingezet.


I N T E R N E T :


De afstandsbediening van Internet
Zonder plaatjes en interactieve toeters en bellen is 'Startpagina' in korte tijd de op één na drukstbezochte website van Nederland geworden. Gemaakt door 500 vrijwilligers blijkt het een ideaal startpunt voor surfers.


NRC Webpagina's
11 MAART 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)