U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Schiphol haalt milieunorm niet
De milieudoelstellingen van het kabinet voor Schiphol zijn niet haalbaar. Er zullen meer woningen hinder ondervinden van het lawaai van overvliegende toestellen dan het kabinet had toegezegd, terwijl ook de kans op vliegongelukken zal toenemen.

Maas vertraagt schikking in Content-zaak
Justitie heeft een unieke schikking voorbereid in de voorkenniszaak rond uitzendbedrijf Content. Het tekenen van de overeenkomst wordt echter vertraagd door weerstand van president-commissaris A. Maas, die buiten de schikking valt.

OM verhoogt tijdens Euro 2000 tijdelijk boetes
Het openbaar ministerie in Den Haag verhoogt tijdens het voetbalkampioenschap Euro 2000 tijdelijk de boetes voor wangedrag. Delicten als belediging, mishandeling of openbare dronkenschap worden tot tweemaal zo duur.

Vrienden Kohl zamelen zes miljoen mark in
De Duitse oud-bondskanselier Kohl heeft met een inzamelingsactie onder zijn relaties een bedrag van 5,9 miljoen mark verzameld. Uiteindelijk hoopt hij uit te komen op een bedrag van 6,3 miljoen mark. Dat is de geldboete die de CDU moet betalen omdat Kohl twee miljoen aan donaties in het verleden heeft verzwegen.

Noorse regering valt over milieu
Premier Kjell Magne Bondevik van Noorwegen heeft vandaag koning Harald het ontslag van zijn kabinet aangeboden. Zijn regering leed een zware nederlaag in een stemming over het milieubeleid. Het parlement stemde voor de bouw van gasgestookte krachtcentrales.

UPC betaalt ruim 6 miljard voor SBS
Kabelaar United Pan-Europe Communications (UPC) wil SBS Broadcasting, het moederbedrijf van SBS6 en Net5, overnemen voor 2,8 miljard dollar (6,3 miljard gulden). Dat voornemen heeft UPC gistermiddag bekendgemaakt. SBS stemt met de overname in.

Wolters Kluwer stort in op beurs
Uitgeversconcern Wolters Kluwer is vanmorgen op de beurs met een derde in waarde gekelderd, nadat het concern bekendmaakte dat de winst dit en volgend jaar niet zal groeien. Ook werd bekend dat bestuursvoorzitter C. van Kempen vijf maanden na zijn aantreden aan de kant wordt gezet.

Negatieve reacties fusie Duitse bank
De fusie tussen Deutsche en Dresdner Bank is kritisch ontvangen door beleggers. De koersen daalden gisteren 10 procent en vanochtend nog eens met zo'n 5 procent. Deutsche Bank-topman Rolf Breuer heeft alweer nieuwe plannen.

PCM: Internet in apart bedrijf
PCM Uitgevers, uitgever van onder meer NRC Handelsblad en de Volkskrant, wil zijn Internetactiviteiten onderbrengen in een zelfstandig bedrijf. PCM Interactieve Media (PIM) gaat de websites van PCM los van de kranten exploiteren.

Wisselend bewolkt
Morgen wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. In het oosten valt nog een enkele bui. De wind is noordwestelijk en matig tot vrij krachtig. Ongeveer 11 graden. Vooruitzichten tot woensdag: wolkenvelden maar ook zon. Overdag rond 10 graden. Vanaf dinsdag is er meer kans op regen.


NRC Webpagina's
10 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)