U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duitse fusiebank sluit kantoren
Deutsche Bank en Dresdner Bank sluiten 800 van de huidige 2.500 kantoren in Duitsland. Dit hebben de twee banken vanochtend bij de toelichting op hun fusie bekendgemaakt.

Peper besprak rapport niet met B en W en raad
Oud-burgemeester Peper van Rotterdam heeft in 1992 een rapport van organisatieadviesbureau Berenschot waarin zijn bestuursstijl werd bekritiseerd, buiten bespreking van het college van burgemeester en wethouders (B en W) en de gemeenteraad gehouden. Coalitiepartij VVD en de SP in de Rotterdamse raad eisen het stuk alsnog op; GroenLinks is verbijsterd.

Nieuw net NOS en regio's
De regionale omroepen en de NOS willen samen een landelijke nieuwszender met regionale edities opzetten. In het plan gaan de bestaande publieke regionale televisiezenders op in de nieuwe zender, die het vierde landelijke publieke net moet worden.

OESO voorziet lagere groei dan Planbureau
De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verwacht voor de komende twee jaar een lagere groei van de Nederlandse economie dan het Centraal Planbureau (CPB). Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd OESO-rapport over Nederland.

'Joegoslavië had spion bij NAVO'
Een spion binnen de NAVO heeft de Serviërs vorig jaar geheime details over de luchtaanvalllen van de NAVO op Joegoslavië bezorgd, zoals beoogde doelen en exacte vluchtroutes. Dit meldt vandaag de Britse krant The Guardian, die zich beroept op Amerikaanse defensiebronnen en een BBC-uitzending van komende zondagavond.

Weer bosbranden op Sumatra
Bosbranden op het Indonesische eiland Sumatra hebben de afgelopen dagen gezorgd voor ernstige rookoverlast in de provincie Riau. Minister van Milieu Soni Keraf noemt de branden een "nationale ramp". Jakarta heeft aangekondigd de verantwoordelijke plantagebedrijven hard aan te zullen pakken.

McCain schort campagne op
De Amerikaanse presidentskandidaat John McCain, die dinsdag in de belangrijkste Republikeinse voorrondes verloor van George W. Bush, heeft besloten om zijn verkiezingscampagne op te schorten. Dat hebben medewerkers van McCain aan de pers laten weten

Bewolkt
Morgen bewolkt en af en toe (mot)regen. De wind trekt aan naar vrij krachtig uit het westen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 11 graden. Vooruitzichten tot dinsdag: wolkenvelden en van tijd tot tijd een bui. Met af en toe een westnoordwestelijke wind wordt het iets minder zacht.


NRC Webpagina's
9 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)