U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hackers breken in bij KRO
Hackers hebben gistermiddag de controle overgenomen op de chatbox van het KRO-programma WWW-TV. WWW-TV, gepresenteerd door Fons de Poel, is een experimenteel televisieprogramma dat gebruik maakt van Internet. Gisteren betrof het een live-discussie over het Europees voetbalkampioenschap.

Ahold voorzichtig over webwinkelen
Ahold presenteert morgen zijn jaarcijfers. Beleggers kijken uit naar wat het supermarktconcern gaat zeggen over zijn Internetstrategie.

Kandidaat Iridium haakt af
Eagle River Investment zal géén bod uitbrengen op het bankroete Iridium. De investeringsmaatschappij van Craig McCaw, pionier op het gebied van mobiele communicatie, tekent hiermee het doodvonnis van de noodlijdende aanbieder van satelliettelefonie.

Nieuwe Arbeiders blazen Seattle nieuw leven in
De Amerikaanse stad Seattle biedt een voorproefje op al het moois dat de Nieuwe Economie gaat brengen. Iedereen rijk, iedereen werk.

Verkoopsucces Playstation
In drie dagen tijd heeft Sony 980.000 stuks verkocht van de nieuwe spelcomputer Playstation 2. Dit heeft de Japanse elektronicareus vandaag bekendgemaakt.

Murdoch neemt belang in Chelsea
De Britse satellietzender BSkyB, onderdeel van het mediaconcern van Rupert Murdoch, heeft een belang van bijna tien procent in de voetbalclub Chelsea gekocht.

Kabelweb
Het is nog maar ruim tien jaar geleden dat nieuws van buitenlandse correspondenten van deze krant met een snelheid van 300 en 1.200 bits per seconde de centrale redactie in Rotterdam bereikte. De getallen werden door 8 gedeeld om zo het toen duizelingwekkende aantal bytes (tekens) per seconde aan te geven.

RSI
Wie RSI heeft, hoort eigenlijk niet op Internet te kijken wat voor remedies er tegen deze beroepsziekte bestaan. Dat toch veel mensen dat doen, blijkt uit de discussies op de mailinglijst RSI-Forum.

Een voorbeeld voor Radio 1
Ondanks dat ik een zelfde auto rij als minister Peper, heb ik toch een meer dan normale afkeer van het hedendaagse opgefokte beurshandelgedoe. Ik haat het en vergooi eigenlijk m'n geld liever met uitzichtloos in de file staan met mijn dagelijks in waarde kelderende Chrysler 300, dan dat ik mijn zuurverdiende centjes via de beurs voor koerswinst ter beschikking stel aan de leiding van bedrijven die daarmee niet innoveren, geen extra arbeidsplaatsen scheppen of hun producten verbeteren, maar helaas wel tot op het bot saneren, vervolgens elkaar (met voorkennis) opkopen of overnemen om dan uiteindelijk tonnen over de balk te gooien met sponsoring van malafide topsporters of het geven van met warme haring gecaterde personeelsfeesten in de meest walgelijke pretparken waar ons land helaas zo rijk aan is.

Versatel met Internet naar de beurs
Telecombedrijf Versatel overweegt de Internetactviteiten naar de beurs te brengen. Dit heeft het bedrijf via een persbericht bekendgemaakt. Versatel wil de Internetactiviteiten bundelen in een aparte divisie. Behalve Zon zijn Vuurwerk, CS Net en Itinera Internetdochters van Versatel. (Redactie Economie)

Astra verwacht snellere groei
Automatiseringsbedrijf Astra voorziet voor dit jaar een snellere groei van winst en omzet dan in het afgelopen jaar. Vorig jaar nam het resultaat met 16 procent toe tot 4,9 miljoen gulden, terwijl de omzet 15 procent aantrok tot 46, 1 miljoen. De expansie komt dit jaar op 20 tot 30 procent te liggen, zo maakte Astra vanochtend bekend. Dit doel wil de onderneming onder meer bereiken door haar pakket van diensten te vergroten. Ook een verdere geografische spreiding moet voor groei zorgen. Astra is vooral actief in de financiële wereld, verzekeringsbranche, handel en distributie. (ANP)

Winststijging uitgever Pearson
Het Britse mediaconcern Pearson, uitgever van onder meer de zakenkrant Financial Times, heeft vorig jaar zijn winst voor belastingen zien oplopen met 15 procent tot 402 miljoen pond sterling (1,45 miljard gulden). De omzet steeg van 2,39 miljard naar 3,33 miljard pond. Het concern maakte bekend met Internetaanbieder America Online een voorlopige overeenkomst te hebben gesloten op het terrein van onderwijs. Pearson wil een notering aan de beurs van New York aanvragen.(Bloomberg)


De komende week zijn er verschillende interessante chat-sessies op Internet. Zo is presidentskandidaat Bill Bradley vanavond om acht uur online via Schoolcity (www.schoolcity.com) en zijn via AOL (www.aol.com) deze week tienerster Britney Spears en U2- zanger Bono te spreken. Voor wie niet weet hoe chatten werkt, is er uitleg te vinden via Hotwired (hotwired.lycos.com/webmonkey/guides) en BBC Online (www.bbc.co.uk/webwise/).

NRC Webpagina's
6 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)