U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Israel geeft bezette zone in Libanon op
Israel zal voor de maand juli een eind maken aan de 18 jaar durende bezetting van een bufferzone in Zuid-Libanon. Met het besluit gisteren van het Israelische kabinet lost premier Barak een jaar oude belofte in.

'Red Ken' toch kandidaat Londen
De Britse Labour-rebel Ken Livingstone doet als onafhankelijk kandidaat mee aan de verkiezingen om het burgemeesterschap van Londen, op 4 mei. Dat heeft hij vanochtend bekendgemaakt.

Keulen 'sechs tolle Tage' in de greep van carnaval
Ook in Keulen is afgelopen weekeinde het carnaval losgebarsten. Op het feest der zotten werd niet gespot met Helmut Kohl en zijn politieke problemen. 'We willen het leuk houden, op het mooiste carnaval van Duitsland.'

België wekt woede Iran met justitieel onderzoek
De Belgische justitie is een onderzoek begonnen tegen de Iraanse oud- president Rafsanjani wegens schendingen van de mensenrechten. Iran heeft daartegen fel geprotesteerd en met diplomatieke stappen gedreigd. De Belgische regering is ongelukkig met de situatie. Een woordvoerder van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukt dat de justitie onafhankelijk is, maar dat zijn land ook vriendschappelijke betrekkingen met Iran wil.

Personeel HBG tegen overname door Boskalis
De werknemers van het bouw- en baggerconcern Hollandsche Beton Groep (HBG) verzetten zich tegen een vijandige overname door baggerconcern Boskalis. Dat zegt voorzitter Fictoor van de Centrale Ondernemingsraad. Boskalis heeft nog geen bod uitgebracht.

Bestuur Cambuur treedt af
Het bestuur van voetbalclub Cambuur in Leeuwarden is vanmorgen afgetreden. Door het vertrek hoopt het bestuur een bijdrage te leveren aan de herstructurering van de club.

Arrestaties bij viering carnaval
De politie in het Brabantse Cuijk heeft het afgelopen weekeinde twaalf carnavalsvierders aangehouden bij vechtpartijen. In Wateringen, bij Den Haag, werden twee mannen gearresteerd. In de rest van het land bleef het rustig.

Poetin: Rusland kan in NAVO
De Russische waarnemend-president Vladimir Poetin sluit een toekomstig Russisch lidmaatschap van de NAVO niet uit. Hij zei dat in een interview met de Britse televisie.5 en 7 (hoofdartikel) Hackers breken in bij tv-programma Hackers hebben gistermiddag de controle overgenomen op de chatbox van het KRO-programma WWW-TV, een experimenteel televisieprogramma dat gebruik maakt van Internet.

Bijna miljoen Playstation 2
In drie dagen tijd heeft Sony 980.000 stuks verkocht van de nieuwe spelcomputer Playstation 2. Dit heeft de Japanse elektronicareus vandaag bekendgemaakt.

Volker Rühe trekt zich terug
Volker Rühe, CDU-partijleider in Sleeswijk-Holstein, ziet af van de kandidatuur voor het voorzitterschap van zijn partij. Rühe, oud- minister van Defensie, ambieerde het voorzitterschap na het aftreden van Wolfgang Schauble.

Motregen
Morgen overwegend bewolkt en van tijd tot tijd motregen of lichte regen. 's Middags tijdelijk droger. Maximaal 11 graden. Aan zee krachtige zuidwestelijke wind. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: zacht en vooral de eerste dagen af en toe regen. Woensdag vrij veel wind.


NRC Webpagina's
6 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)