U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bildt: ingrijpen Belgrado dreigt in Montenegro
NEW YORK, 29 FEBR. VN-gezant Carl Bildt heeft vannacht in de Veiligheidsraad gezegd dat het bewind in Belgrado zijn strijdkrachten klaarstoomt voor een interventie in Montenegro. Volgens Bildt is de Joegoslavische leider Slobodan Milosevic "zonder enige twijfel actief bezig" de voorwaarden te scheppen voor een militair ingrijpen tegen het hem vijandig gezinde bewind in Montenegr

Teams tegen synthetische drugs
DEN HAAG, 29 FEBR. Frankrijk en Nederland gaan gezamenlijke onderzoekteams instellen tegen de productie van synthetische drugs en de handel daarin. Dit hebben president Chirac en premier Kok vanmorgen afgesproken in wat Chirac noemde "Koks fantastische Torentje" in Den Haag.

NS-topman Den Besten stapt op
UTRECHT, 29 FEBR. R. den Besten (59) stapt na acht jaar op als bestuurvoorzitter van de Nederlandse Spoorwegen. Hij wordt opgevolgd door H. Huisinga (49), nu nog algemeen directeur van NS Reizigers.

McCain kapittelt religieus rechts
WASHINGTON, 29 FEBR. De Amerikaanse presidentskandidaat John McCain heeft gisteren een felle aanval gedaan op conservatieve christenen die sinds begin jaren tachtig een belangrijke rol spelen in de Republikeinse partij.

Babitski zegt te zijn mishandeld
MOSKOU, 29 FEBR. Andrej Babitski, de journalist die wekenlang speelbal was van de Russische autoriteiten, is vannacht voorwaardelijk vrijgelaten. Hij zei voor Radio Svoboda, waarvoor hij werkt, door zijn Russische ondervragers te zijn mishandeld.

Deel Ernst & Young verkocht
ROTTERDAM, 29 FEBR. Automatiseerder Cap Gemini neemt voor ruim 25 miljard gulden de adviesgroep over van accountant en consultant Ernst & Young.

Combiregeling
DEN HAAG, 29 FEBR. Voetbalsupporters worden te vaak gedwongen gebruik te maken van de zogeheten combiregeling. Van deze regeling moet minder gebruik worden gemaakt.

Jörg Haider weg als partijvoorzitter
WENEN, 29 FEBR. Jörg Haider, leider van de extreem rechtse Freiheitlichen in Oostenrijk, is gisteravond afgetreden als partijvoorzitter. Het buitenland ziet in zijn vertrek geen reden om de kritische houding tegenover Oostenrijk te versoepelen.

Haider wordt opgevolgd door zijn plaatsvervanger en tevens vice-kanselier in de omstreden ÖVP-FPÖ coalitie, Susanne Riess- Passer. Zij begon haar optreden vanmorgen met de aankondiging dat de omstreden FPÖ-minister van Justitie, Michael Krüger, ontslag neemt om "gezondheidsredenen".

Weer verdachte van voorkennis verkoop Content
AMSTERDAM, 29 FEBR. Justitie heeft in het lopende onderzoek rond de overname van uitzendbedrijf Content door het Belgische Creyf's nog een voorkennisaffaire ontdekt. Dat blijkt uit vertrouwelijke gegevens van de Economische Controledienst, die de zaak onderzoekt.

Uit de documenten blijkt dat de directeur financiën van de belangrijkste werkmaatschappij van Content Beheer, Content Uitzendbureau, vlak voor de overname door Creyf's privé-aandelen van het eigen bedrijf heeft gekocht.

Enkele buien
Wisselend bewolkt en enkele buien, in het noorden mogelijk met hagel of onweer. Middagtemperatuur rond 7 graden. Matige westenwind. Vooruitzichten tot zondag: Geleidelijk kouder en in het weekeinde winterse buien. Vrijdag en zaterdag veel wind. Middagtemperatuur rond 6 graden.


NRC Webpagina's
29 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)