U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   V O O R P A G I N A
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
Dossier Clickfonds

Weer verdachte van voorkennis verkoop Content

Door onze redacteur JOOST ORANJE
AMSTERDAM, 29 FEBR. Justitie heeft in het lopende onderzoek rond de overname van uitzendbedrijf Content door het Belgische Creyf's nog een voorkennisaffaire ontdekt. Dat blijkt uit vertrouwelijke gegevens van de Economische Controledienst, die de zaak onderzoekt.

Uit de documenten blijkt dat de directeur financiën van de belangrijkste werkmaatschappij van Content Beheer, Content Uitzendbureau, vlak voor de overname door Creyf's privé-aandelen van het eigen bedrijf heeft gekocht. Een woordvoerder van het openbaar ministerie in Amsterdam bevestigt dat de Content-directeur in deze zaak als verdachte wordt beschouwd wegens "sterke vermoedens van voorwetenschap'. De affaire staat los van de eerdere voorwetenschapszaak bij Content die in december bekend werd en waarbij justitie president- commissaris A. Maas en twee directeuren als verdachten ziet. Daarbij draait het om de inkoop van eigen aandelen en de uitgifte van personeelsopties, één beursdag voor het overnamebod van Creyf's op Content bekend werd. De directeur die nu verdacht wordt ontving ook de personeelsopties, maar handelde daarnaast voor eigen rekening in aandelen Content. Hij werd in november opgepakt en verhoord. Destijds leefde het vermoeden dat deze arrestatie te maken had met de mislukte fusie tussen Content en branchegenoot Unique. Naar nu blijkt, spitst de zaak zich toe op de overname van Content door Creyf's. De directeur hoorde bij het leidinggevend kader en viel derhalve onder de zogenoemde 'modelcode'. Volgens deze regeling mogen werknemers die over koersgevoelige informatie beschikken twee maanden voorafgaand aan de publicatie van de jaarcijfers niet handelen in aandelen van het eigen bedrijf. Uit de ECD-gegevens blijkt dat de betrokken werknemer dat in deze 'verboden periode' wel heeft gedaan, door in totaal 800 aandelen aan te schaffen. Daarnaast kocht hij op donderdag 25 en vrijdag 26 maart 1999 bij drie verschillende transacties nog eens 889 aandelen Content. Op maandag 29 maart werd de overname door Creyf's wereldkundig. De werknemer verkocht in april 1.500 aandelen. Omdat de koers door de overname fors was gestegen, maakte hij flinke winst. Justitie vermoedt dat de man, gezien zijn positie binnen de vennootschap, op de hoogte is geweest van de aanstaande koop van Content.

Creyf's bestuursvoorzitter M. van Hemele zegt nog niet op de hoogte te zijn van de gegevens van de Economische Controledienst en dus niet te kunnen reageren.

NRC Webpagina's
29 FEBRUARI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)