U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   S P O R T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
PSV

Aston Villa


Nilis vertrekt van PSV naar Aston Villa

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 29 FEBR. Luc Nilis heeft PSV laten weten dat hij aan het eind van dit seizoen naar Aston Villa vertrekt. Hij tekent bij de voetbalclub uit Birmingham een contract voor twee jaar. Er bestond voor Nilis ook interesse van Glasgow Rangers en Racing Genk.

PSV deed Nilis eerder deze maand een verbeterde aanbieding. De Belg, die in het seizoen 1994-'95 debuteerde voor de Eindhovense club, kon voor een jaar bijtekenen met een optie voor nog een seizoen. Maar een periode van zes jaar bij PSV vindt Nilis voldoende. De aanvaller, die eerder acht seizoenen voor Anderlecht uitkwam, wil graag nog enkele jaren in de Engelse Premier League spelen. "Ik heb hier zes mooie jaren gehad. De waardering van de club en de fans hebben de beslissing niet gemakkelijk gemaakt. Maar eerst wil ik met PSV kampioen worden."

PSV was enigszins verrast door het nieuws. Voor donderdag stond een gesprek met de speler op het programma. Voorzitter H. van Raaij respecteert het besluit van de aanvaller. "Hij is de laatste jaren het boegbeeld van PSV geweest. Zo'n speler laat je niet gemakkelijk gaan. Hij heeft voor de supporters en de club veel betekend."

Nilis maakte 103 competitiedoelpunten voor PSV. Hij werd twee keer topscorer van de eredivisie en eenmaal uitgeroepen tot voetballer van het jaar. Onlangs stelde hij zich weer beschikbaar voor het Belgisch elftal, maar vooralsnog is hij niet geselecteerd. De afgelopen twee jaar bleek de Vlaming een perfecte aangever van het grote talent Ruud van Nistelrooij, met wie hij een koningskoppel vormde.

Nilis wordt vrijdag in Birmingham verwacht, waar hij in het weekeinde een medische keuring ondergaat en het contract bij Villa zal tekenen. Zondag zal hij het competitieduel van zijn nieuwe werkgever met Arsenal bijwonen.

PSV zal nu naarstig op zoek moeten naar versterking. De kans is groot dat ook de andere speler van het koningskoppel, Ruud van Nistelrooij, aan het einde van het seizoen PSV verlaat. Aangezien zijn contract nog doorloopt tot 2003 kan de Eindhovense club een hoge afkoopsom bedingen. Naar verwachting zal hij minimaal zestig miljoen gulden moeten opbrengen. PSV heeft Arnold Bruggink (contract tot 2002) nog achter de hand en beschikt ook al over de handtekening van John de Jong. De speler van FC Utrecht werd reeds vorig jaar naar Eindhoven gelokt met de belofte dat hij op termijn de opvolger zou worden van Nilis. Maar of de tijd daarvoor al rijp is, blijft de vraag.

In het Eindhovens Dagblad zegt Van Raaij vandaag dat PSV al een nieuwe spits op het oog heeft. "We anticiperen altijd heel goed op dit soort zaken", stelt Van Raaij die ook wijst op de aanwezigheid van Claudio. De Braziliaan is uitgeleend aan Vitoria waar hij goed voldoet. Als mogelijke nieuwe spitsen circuleren in Eindhoven verder de namen van Pierre van Hooijdonk (Vitesse), Jan Vennegoor of Hesselink (FC Twente), Tore André Flo (Chelsea), Ivan Zamorano (Inter) en Bob Peeters (Roda JC).

PSV onderhandelt momenteel nog met Udinese over Adil Ramzi, de huurling van Willem II. Ook de Marokkaan zou de opvolger kunnen worden van Nilis. Om ruim bij kas te zitten voor het doen van grote uitgaven zal PSV echter moeten wachten op de transfer van Van Nistelrooij. Het vertrek van Nilis levert de club niets op omdat zijn contract aan het eind van dit seizoen afloopt.

Supporters van Crystal Palace moeten diep in de buidel tasten om hun club te redden. De fans zijn van plan enkele miljoenen ponden bijeen te brengen om een faillissement te voorkomen. De Engelse eerstedivisieclub heeft een schuld van ongeveer zeventig miljoen gulden. Een speciaal fonds moet de levensvatbaarheid van Crystal Palace vergroten. Manager Steve Coppell is de bedenker van het fondsenplan. (Reuters)

NRC Webpagina's
29 FEBRUARI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)