U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. O.m. over hoe de islam met kunst omgaat. Binnen de islam dient alles en iedereen zich te onderwerpen aan Allah en dat geldt ook voor kunst. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Aan de hand van het boek Getuigenis van Solomon Volkov herinneringen van de Russische componist Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975) die veel te lijden heeft gehad van het Stalinregime. Verder vertelt architect Carel Weeber waarom het schilderij Charlene van kunstenaar Robert Rauschenberg voor hem belangrijk is. Radio 5, 17.02-18.00u.

Avondconcert. De zaak Makropulos, een opera in drie bedrijven op een libretto van Leos Janácek. Uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart met solisten en het Groot Omroepkoor. Opnamen van 5 februari jl. Radio 4, 19.02-22.00u.

Leidsekade-live. Een selectie uit het concert dat zanger/pianis Randy Newman 31 januari in Carré gaf. Radio 3, 20.02-22.00u.

Volgspot-live. Optredens van Raymond van het Groenewoud, de Ier Perry Rose en de zangers Jan Paul van der Meij en de finalisten van het Concours de la Chanson Fons Heuvelmans en Ineke Vos. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. O.a. Miles Davis, Frank Sinatra en Rita Reys met hun vertolkingen van het Rodgers & Hart nummer My funny Valentine. Verder een nieuwe Duitse film over het leven van Marlene Dietrich, een gesprek met Al Jarreau en Bryan Ferry met werk van Cole Porter. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. O.a. een gesprek over de Europese vogelrichtlijn met directeur Eric Wanders van de Vogelbescherming en wat de Milieudienst Rijnmond met klachten doet over stank en lawaai. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. Na de column van Tonny van der Horst een gesprek met journalist Wim Faber over de historie van het taxiwezen n.a.v. de recente conflicten in Amsterdam. Verder de vraag of directeur Wim van Krimpen het Fries cultureel erfgoed aan het verkwanselen is en het eerste deel van een drieluik over de geschiedenis van Nederlanders in het katholieke Rome. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Debat met Han Brunner (hoogleraar antropogenetica), Klasien Horstman (universitair docent gezondheidsethiek), Rob Oudkerk (arts en Tweede-Kamerlid PVDA) en Karin Spaink (schrijfster) over de ontwikkelingen in de medische wetenschap en de gevolgen die dit heeft. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met de voorzitter van VNO/NCW Jacques Schraven over o.a. de handelsbetrekkingen met Oostenrijk, sociale zekerheid, het rekeningrijden en gezondheidszorg. Radio 1, 13.30- 14.00u.

Weekendcafé. Gast is televisieproducent en presentator Harry de Winter. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Actrice Tamar van den Dop praat o.a. over haar rol in Schlemiel van het Amsterdamse gezelschap Het Groote Hoofd. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. O.a. Jacob Derwig over het theaterstuk Platonov van Anton Tsjechov; Fred Delfgaauw over zijn programma Don Quichot en diens schepper Cervantes. Verder Hans Heesen en Max Nord, een van de oprichters van het illegale Het Parool over het Verzameld Werk van de Parool-journalist Willem Wittkampf. Radio 5, 14.02- 16.00u.

NRC Webpagina's
12 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)