U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pleitnota departement cruciaal in zaak-Peper
De Rotterdamse commissie die de declaraties onderzoekt van oud- burgemeester A. Peper is op zoek naar documenten waarin het ministerie van Binnenlandse Zaken betoogt dat onjuiste declaraties van "enkele duizenden guldens" door een burgemeester moeten leiden tot oneervol ontslag.

Groei dit jaar naar vier procent
De economische groei dit jaar zal uitkomen op vier procent. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Centraal Planbureau (CPB).

Dode na legionella v.d. Valk
Een langdurige besmetting met de legionellabacterie in de waterleiding van het Van der Valk Plaza Hotel op Curaçao heeft vorig jaar een Nederlandse gast het leven gekost. Vier andere gasten werden met legionellapneumonie opgenomen in Nederlandse ziekenhuizen, maar zij bleven in leven.

Ministers België en Frankrijk boycotten Sickl
Ministers van België en Frankrijk hebben gisteren in Lissabon geweigerd naar een toespraak van de Oostenrijkse extreem-rechtse minister Elisabeth Sickl te luisteren tijdens een bijeenkomst met collega's van de Europese Unie. Minister Klaas de Vries vond de verklaring van Sickl "inhoudelijk heel sterk". Ze zei groot belang te hechten aan democratie en mensenrechten.

Desi Bouterse lijsttrekker NDP
De machtsstrijd binnen de Surinaamse regeringspartij NDP is tot een nieuwe uitbarsting gekomen. Voorzitter Desi Bouterse heeft gisteravond bekendgemaakt dat hij de NDP-lijsttrekker wordt bij de presidentsverkiezingen in mei, en niet de huidige president, Jules Wijdenbosch.

Spaanse fusie telecom, bank
In Spanje hebben communicatiereus Telefónica en de pas gefuseerde Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) gisteravond aangekondigd een gezamenlijke alliantie te zullen vormen. De nieuwe combinatie, geformeerd na een aandelenuitruil ter waarde van 2,6 miljard dollar, is van plan projecten te ontwikkelen in sectoren als Internet en elektronische handel.

Regisseur Roger Vadim (72) dood
De Franse filmregisseur Roger Vadim is gisteren op 72-jarige leeftijd aan kanker overleden. Vadim maakte van het voormalige fotomodel Brigitte Bardot een wereldster met een rol in zijn film '...et Dieu créa la femme'. Behalve als regisseur genoot Vadim bekendheid als liefhebber van het vrouwelijk schoon.

Ajax-aanhang kondigt acties aan
De harde kern van de Ajax-aanhang houdt morgen rondom de wedstrijd Ajax- Willem II een actie om het aftreden te eisen van algemeen directeur Frank Kales. Ze achten hem verantwoordelijk voor de sportieve en bestuurlijke malaise bij de club.

Wraak Israel
Israels premier Barak heeft gisteravond Libanon laten weten wraak te zullen nemen voor het doden van een soldaat in Zuid-Libanon door strijders van de fundamentalistische Hezbollah.


NRC Webpagina's
12 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)