U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Betrokken
Leven en werk van cineaste Hedda van Gennep staan grotendeels in het teken van 40-45. Ook in de documentaire Spreek niet. Dat hebben zij ook niet gedaan die aanstaande maandag wordt uitgezonden, neemt de oorlog een centrale plaats in.


T V   V O O R A F :


Poëzie, maar dan grappig
Cees Buddingh' schreef in zijn leven enkele prachtige humoristische verzen. Dat gaf zelfs W.F. Hermans toe, die Buddingh's dagboeken in 1978 in deze krant vernietigend besprak.


F I L M   V O O R A F :


Het drama dat Beiroet heet
Het is Beiroet 1975 en in de hoofdstad van de Libanon begint de burgeroorlog. Voor moslim-puber Tarek is het een spannend avontuur. Zijn Franse lyceum is gesloten, alles is opeens anders: demonstraties, schietpartijen, avontuur.


T V   V O O R A F :


Herenigd in Bosnië
Zes jaar hebben Zifra en Indira, Bosnische vrouwen, met hun kinderen in het Duitse Bottrop gewoond als ze te horen krijgen dat ze naar huis moeten: in Bosnië heerst vrede, hoe wankel ook, en vluchtelingen worden onverbiddelijk teruggestuurd. Het wordt ze in Bottrop verteld door een opgewekte hulpverleenster, maar het is bepaald niet het nieuws waarop de twee wachten.


M A K E R S :


Een paradijs voor hackers
Altijd online zijn via de kabel heeft veel voordelen: nooit meer in gesprek, geen hoge telefoonrekeningen en een relatief snelle verbinding. Maar Kabelinternetters zijn ook een geliefd doelwit voor computerkrakers.


NRC Webpagina's
12 FEBRUARI 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)