U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Cultuursocioloog Bart Hofstede praat over de kansen van de Nederlandse film en het eerste radio- interview dat via een bril werd opgenomen. Onderzoekers van de Technische Universiteit in Delft hebben een gehoorbril ontwikkeld waarmee slechthorenden naar hun gesprekspartner kunnen luisteren. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gesprek met de schrijvers Remco Campert en Jan Mulder die terugblikken op diepte- en hoogtepunten van het afgelopen jaar. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. O.m. een reportage over de particuliere professionele theaterschool De Trap in Amsterdam waar niet meer zo jonge mensen bezig zijn met een nieuwe carrière. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van de klezmergroep Di Gojim, de Vlaamse groep De Nieuwe Snaar, cabaretier Rick Lozenzo Dros en zangeres Erika Karst met haar band. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Sinatra-arrangementen van Nelson Riddle opnieuw gespeeld door de Cincinnatti Pops Orchestra, liedjes uit Jenny Areans theaterprogramma Voorwaarts en niet vergeten, nieuwe muziek bij gedichten van Federico García Lorca, Philip Glass' soundtrack voor de film Dracula uit 1931 en een suite voor fluit en gitaar van Tango-componist Astor Piazzolla. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

De andere wereld van zondagmorgen. O.a. over het achterstandsbeleid in het onderwijs, een virtuele fitnessmachine en psycholoog Jan Verhulst over zijn boek met schrijnende praktijkvoorbeelden van jaloezie. Radio 1, 7.08-8.00u.

Vroege vogels. Onder meer prof. dr.ir. Ies Zonneveld over plantengroei en landontwikkeling in De Biesbosch, grasmattenfreak Johan Mourik en tankstations die niet aan de milieueisen voldoen. In de vogelcursus het geluid van de raaf. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Na de column van publiciste Tonny van der Horst is het eerste uur gewijd aan de jaren zestig met historicus Hans Righart, voormalig studentenactivist Hugues Bookraad, columniste Rita Kohnstamm en publicist Herman Vuijsje. Verder een optreden van de zanger Armand en het slot van de serie over de Nederlandse walvisvaart. Radio 1, 10.04- 12.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met de burgemeester van Zwolle Jan Franssen en voorzitter van de VNG over de integriteit van het openbaar bestuur, extreem-rechts in Europa en voetbalvandalisme. Radio 1, 13.30- 14.00u.

Weekendcafé. Schijfster Pauline Slot praat over haar recent uitgekomen boek Blauwbaard. Radio 2, 16.02-18.00u.

Nachtlicht. Speciale uitzending in samenwerking met het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie over de droom in al zijn aspecten. Aan de orde komen de droom als literair gegeven, dromen en religie, droomduidingen, droommuziek en droomtheater. Radio 1 & 2, 0.04- 6.00u,

MAANDAG

Boven het dal. Voormalig PvdA-lid Piet de Visser (72) praat over normen en waarden in deze tijd van casino-kapitalisme. Zo noemt hij de verrijking van een deel van Nederland via de beurs. Radio 5, 16.02-16.45u.

NRC Webpagina's
5 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)