U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Levenslang voor verdachte van genocide Rwanda
ARUSHA, 27 JAN. Het internationaal Rwanda-tribunaal in het Tanzaniaanse Arusha heeft vanmorgen de 50-jarige Rwandees Alfred Musema tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens genocide en misdaden tegen de menselijkheid. De uitspraak is omstreden. Juridische waarnemers verweten de aanklagers vanmorgen dat ze slecht werk hadden geleverd. De Britse advocaat Steven Kay, die Musema heeft verdedigd samen met de Nederlandse advocaat Mischa Wladimiroff, zei dat het vonnis onder grote politieke druk tot stand gekomen is.

Agassi in finale
MELBOURNE, 27 JAN. Andre Agassi werd vandaag op de Australian Open de eerste tennisser na Rod Laver in 1969, die voor de vierde keer op rij de finale van een grandslamtoernooi bereikte. De Amerikaan versloeg in vijf sets (6-4, 3-6, 6-7, 7-6 en 6-1) zijn landgenoot Pete Sampras, die in de tiebreak van de vierde set twee punten van de zege was verwijderd. De Australiër Laver won in 1969 alle vier slams in één jaar. Agassi veroverde vorig jaar de titels op Roland Garros en de US Open.

Dichter Gerrit Komrij en gedicht Marsman favoriet
ROTTERDAM, 27 JAN. Een cheque van tienduizend gulden, twee klapzoenen van Joost Prinsen en een bos bloemen van Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven. Met die cadeaus en de eretitel 'Dichter des Vaderlands' begon Gerrit Komrij gisteravond aan een vijfjarige termijn als ambassadeur van de Nederlandse poëzie. De Nederlandse 'poet laureate' is ter gelegenheid van de Nationale Gedichtendag, die vandaag wordt gehouden, gekozen door meer dan drieduizend poëzielezers.

Verhoor Peper 'indringend' en 'constructief'
DEN HAAG, 27 JAN. Minister A. Peper (Binnenlandse Zaken), oud- burgemeester van Rotterdam, is gisteravond gehoord door de commissie uit de Rotterdamse gemeenteraad die zijn declaraties onderzoekt. De woordvoerder van Peper omschreef het gesprek als indringend en constructief.

Partij Barak schond wet
TEL AVIV, 27 JAN. In een buitengewoon scherp rapport komt de Israelische staatscontroleur, rechter Eliezer Goldberg, vandaag tot de conclusie dat de wet bij de verkiezingscampagne van 1999 door premier Baraks Israel Eén-partij "met voeten is getreden".

Irak tegen benoeming Blix
NEW YORK, 27 JAN. Irak heeft negatief gereageerd op de benoeming van de Zweedse oud-directeur van het Internationaal Atoom Energie Agentschap Hans Blix als chef van de nieuwe wapeninspectie voor Irak.

EU negatief over coalitie met FPÖ
WENEN, 27 JAN. Europese regeringsleiders hebben zeer negatief gereageerd op de mogelijke deelname van de extreem-rechtse FPÖ van Jörg Haider in een regering in Oostenrijk. ÖVP-leider Wolfgang Schüssel probeerde gisteren de verontrusting te temperen.

SPD'er weg na snoepreisjes
BERLIJN, 27 JAN. Heinz Schleusser, SPD-minister van Financiën in Noordrijn-Westfalen, is gisteravond afgetreden. Schleusser was in opspraak geraakt omdat hij reisjes had gemaakt op kosten van de bank WestLB.

Beeldhouwers willen naar Expo
ROTTERDAM, 27 JAN. Twaalf Nederlandse beeldhouwers willen in kort geding afdwingen dat de Stichting Nederland Wereldtentoonstellingen hun beelden op de Expo 2000 in Hannover tentoonstelt . De stichting heeft de contracten met de kunstenaars eenzijdig verbroken.

NRC Webpagina's
27 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)