U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

ETA opnieuw actief: één dode
MADRID, 21 JAN. Bij een aanslag vanochtend van de Baskische afscheidingsbeweging ETA in Madrid is een luitenant-kolonel van het Spaanse leger omgekomen. Het is de eerste maal dat de ETA weer een terreuraanslag pleegt nadat de beweging eind november vorig jaar haar "voorlopige wapenstilstand" had opgezegd.

Hof: korting in varkenswet is deels toegestaan
DEN HAAG, 21 JAN. Een korting van 10 procent op de varkensstapel is niet onrechtmatig en mag gewoon doorgaan. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag gisteren vastgesteld in een zaak die de Nederlandse Vakbond Varkenshouders had aangespannen tegen de staat over de Varkenswet. Het is voor het eerst dat de staat gelijk krijgt in een serie rechtszaken over de varkensproblematiek.

Polen zet negen Russen land uit
WARSCHAU, MOSKOU, 21 JAN. Polen wijst negen Russische diplomaten uit wegens spionage. Het zou zowel politieke als economische spionage betreffen. In Moskou is de uitwijzing van de negen Russen bestempeld als een onvriendelijke en provocatieve daad van de Poolse regering die een passend antwoord onvermijdelijk maakt.

Ecomare doodt Bretonse vogels
ROTTERDAM, 21 JAN. Vogelopvangcentrum Ecomare op Texel heeft alle met olie besmeurde vogels uit Bretagne afgemaakt. Het centrum wil geen risico nemen na berichten dat de olie uit de gezonken tanker Erika kankerverwekkende stoffen bevat. Vogelverzorgers kregen last van hoofdpijn, benauwdheid en jeuk aan de armen.

Onderzoek giften aan Weizman
TEL AVIV, 21 JAN. Openbaar aanklager Eliyakim Rubinstein heeft gisteren een strafrechtelijk onderzoek gelast tegen president Ezer Weizman van Israel. Weizman zou in 1984 van een Israelische zakenman 3,5 miljoen dollar hebben aangenomen in ruil voor de belofte dat hij aan het hoofd van zijn Yachad-partij zou ijveren voor een regering van nationale eenheid onder de socialist Shimon Peres.

Lange wachttijd voor bottentest
DEN HAAG, 21 JAN. 1.500 alleenstaande asielzoekers die zeggen minderjarig te zijn staan op de wachtlijst voor een botonderzoek dat moet uitwijzen hoe oud ze werkelijk zijn. In Nederland is maar één arts die dat onderzoek kan doen en deze is nog bezig een team op te zetten voor het onderzoek.

Open tbc bij speler Volendam
ROTTERDAM, 21 JAN. FC Volendam heeft alle elftallen tijdelijk uit de competitie gehaald. Het bestuur van de voetbalclub heeft daartoe besloten nadat bij speler René Binken open tbc is geconstateerd. Tot nu toe zijn er geen besmettingen bij andere spelers vastgesteld.

Bridgevrouwen winnen WK
ROTTERDAM, 21 JAN. Het Nederlands bridgeteam heeft op Bermuda tijdens het WK voor vrouwen de wereldtitel veroverd door Amerika 1 met miniem verschil te verslaan. Nederland overleefde de finale op minder dan een slag: 249,75 tegen 249,25 wedstrijdpunten.


NRC Webpagina's
21 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)