U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tegen agressie in trein komen er 410 conducteurs bij
UTRECHT, 7 JAN. Het aantal conducteurs dat agressie in de trein moet voorkomen en bestrijden wordt uitgebreid van 390 naar 800. Dat hebben de NS, de ondernemingsraad en de vakbonden vanmorgen afgesproken. De extra conducteurs zijn onderdeel van een groot pakket maatregelen tegen agressief gedrag in treinen. De maatregelen kosten 40 miljoen gulden, bovenop het bedrag van 60 miljoen dat de NS al uitgeeft aan treinagressie.

Politie wil jeugd als toezichthouder
UTRECHT, 7 JAN. De Utrechtse korpschef P. Vogelzang wil jongeren bijbaantjes geven bij de politie als toezichthouder. Zijn plan komt voort voort uit het grote personeelsgebrek bij de politie.

Nieuwe locaties voor glastuinders
DEN HAAG, 7 JAN. Voor de komende tien jaar zijn in het westen van hetland drie nieuwe locaties aangewezen voor glastuinders die moeten vertrekken uit het Westland. Het gaat om de Zuidplaspolder bij Rotterdam, de Moerdijkse Hoek en een dubbellocatie in Zeeland. Dat hebben minister Brinkhorst (Landbouw) en LTO-Nederland gisteren besloten.

Geboortecijfer EU zeer laag
BRUSSEL, 7 JAN. Het geboortecijfer in de Europese Unie heeft vorig jaar het laagste niveau bereikt sinds de Tweede Wereldoorlog. De groei van de bevolking met bijna een miljoen inwoners tot 376,4 miljoen op 1 januari 2000 was voor bijna driekwart het gevolg van immigratie. Dit meldt het Europese statistiekbureau.

Wereldbank zoekt geld via Internet
ROTTERDAM, 7 JAN. De Wereldbank gaat op Internet een obligatielening aanbieden van ruim 6 miljard gulden, buiten de beurs om. Dat heeft de financieel directeur van de Wereldbank gisteren bekendgemaakt.

NRC Webpagina's
7 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)