U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

PvdA wil VARA in publiek bestel
DEN HAAG, 29 DEC. De fractie van de PvdA in de Tweede Kamer wil zich erop beraden of door wijziging van het voorstel voor de concessiewet de VARA voor het publieke bestel behouden kan blijven. Dit heeft fractievoorzitter Melkert gisteren gezegd. Media-woordvoerder M. van Zuijlen voelt, net als D66 en VVD, niets voor wijziging van het wetsvoorstel, ondanks het dreigement van de VARA om uit het publieke bestel te stappen.

Justitie begint vooronderzoek tegen Kohl
BERLIJN, 29 DEC. De officier van justitie in Bonn begint een vooronderzoek naar de handelwijze van oud-bondskanselier Helmut Kohl. Hij wordt verdacht van kwade trouw, bedrog en mogelijk witwassen van gelden ten bate van de partijkas van de CDU. Justitie heeft hierover vanmorgen de president van de Bondsdag in Berlijn, Wolfgang Thierse, ingelicht.

Kapers laten twee eisen vallen
KANDAHAR, 29 DEC. De vijf of zes kapers van de Airbus van Indian Airlines hebben twee eisen laten vallen: het vrijgeven van het lijk van een door de Indiërs doodgeschoten medestander en 200 miljoen dollar. Dit meldde vandaag een Indiase zegsman. Wel eisen zij behalve de vrijlating van de moslimleider Masood Azhar ook nog de vrijlating van 35 pro-Kashmir-militanten uit Indiase gevangenissen.

Activist Nikitin vrijgesproken
ST. PETERSBURG, 29 DEC. Een rechtbank in St. Petersburg heeft Aleksandr Nikitin, voormalig kapitein van een kernonderzeeboot, vrijgesproken van de beschuldiging van hoogverraad. Nikitin heeft gegevens gepubliceerd over de vervuiling van de Noordelijke IJszee door radioactief materiaal, afkomstig van Russische kernonderzeeboten. Tegen hem was twaalf jaar gevangenisstraf geëist. De zaak heeft internationaal veel aandacht getrokken.

Onderzoek rol NAVO in Kosovo
DEN HAAG, 29 DEC. Het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in Den Haag stelt een onderzoek in naar het gedrag van NAVO-piloten en hun commandanten tijdens de oorlog om Kosovo. Het onderzoek komt op verzoek van o.a. een Canadese jurist en een groep Russische parlementariërs.

Bedrijf VS koopt divisie Stork
ROTTERDAM, 29 DEC. Het Amerikaanse ingenieursbedrijf Jacobs Engineering Group neemt de verliesgevende ingenieursdivisie van Stork over. Na een eerdere vertraging in de onderhandelingen hebben de bedrijven een principe-overeenkomst getekend. Dit maakten zij gistermiddag bekend.

Turkmenistan
ASGABAT, 29 DEC. President Saparmurat Niyazov van Turkmenistan is gisteren door het parlement uitgeroepen tot president voor het leven. Oorspronkelijk zou hij tot 2002 aanblijven.


NRC Webpagina's
29 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)